27 Ocak 2010 Çarşamba

Apple'ın yeni ürünü görücüye çıkıyor

Bilişim devi Apple bugün yılda 1 milyar doları aşan yeni bir pazar yaratabilecek yeni tablet bilgisayarını tanıtacak.

Bir dizüstü bilgisayarın işlem gücüyle, akıllı telefonların rahat taşınabilirlik özelliklerini birleştirdiği belirtilen yeni tablet bilgisayarın, Amerika Birleşik Devletleri'nin San Fransisco kentinde Türkiye saatiyle 20.00'de düzenlenecek bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılması bekleniyor.

Apple'ın yeni ürünün özelliklerini sır gibi koruması nedeniyle yeni tablet bilgisayarın özellikleri tam bir muamma. Medya ve teknoloji konusundaki bloglardaki dedikodulara bakılırsa, Apple'ın yeni tasarımı klavyesiz, dokunmatik ekranlı bir tablet bilgisayar olacak. Yeni ürünün bir oyun cihazı, ya da büyük bir iPhone olduğunu söyleyenler de var. Yeni ürünün Wi-fi ve 3G teknolojileriyle internete bağlanabileceği ve iPhone'lar için geliştirilen 125 binin üzerinde farklı uygulamaya erişiminin olacağı kaydediliyor. Blog yazarları yeni ürünün adının da, iTablet, iPad, ya da iSlate olacağını tahmin ediyor.

'Devrim yapabilir'

Yeni ürünün basın-yayın dünyasında da bir devrim yapabileceği kaydediliyor. Apple'ın bazı gazeteler ve yayınevleriyle kitap ve gazetelerin bu yeni ürünle okunabilmesi için görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Şirketin, bazı televizyon programları ve filmlerin de yeni cihazla izlenebilmesi için yayıncılarla ortaklık arayışında olduğu kaydediliyor. Danışmanlık Şirketi Deloitte bu ürünle Apple'ın bu yıl bu cihazdan onbinlerce satabileceğini ve yıllık bir milyar doları aşan yeni bir pazar yaratabileceğini tahmin ediyor. Ancak cihazın 700 ila 1000 dolar arası olması beklenen satış fiyatının meraklılarını caydırabileceği tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder