25 Ocak 2010 Pazartesi

Kablosuz erişim için güvenlik şemsiyesi

AirTies, kablosuz ağlarda en sık karşılaşılan problemler arasında yer alan ağ güvenliği ve paylaşımını tek tuşa indirgeyen yeni çözümü ‘AirTouch’ teknolojisini tanıttı. Tek tuşla kurulum ve kullanım kolaylığı sağlayan bu teknolojiyle ortamdaki tüm kablosuz cihazlar kolaylıkla ağa bağlanabiliyor. Böylece çok katlı ve geniş yapılarda ağ genişletmek için profesyonel teknik desteğe gerek kalmıyor.

Teknoloji hakkında detaylı bilgi veren AirTies Ürün Grup Müdürü Özgür Yıldırım, kablosuz ağ kurulumunu kolaylaştıran yazılıma rağmen son üç yılda özellikle şifreleme ve kapsama alanı sorunları ile ilgili 100 bine yakın çağrı aldıklarını söyledi. Bu ihtiyaca çözüm olarak geliştirilen AirTouch teknolojisi, internet kullanıcılarının kablosuz ağlarını tek tuşa basarak kolay ve güvenli bir şekilde kurmalarını, yönetmelerini ve genişletmelerini sağlıyor. AirTouch teknolojisi, ağ için en güvenli şifreleme yöntemini seçiyor ve şifre oluşturmasını da otomatik olarak yapıyor.

AirTouch teknolojisiyle ağınızı genişletirken de yalnızca kurulum aşamasında modem ve erişim noktalarındaki tuşlara basmanız yeterli oluyor. Bu işlem sonrasında ağ ile ilgili şifre, kanal ve kablosuz ağ adı (SSID) ile ilgili değişiklikler söz konusu olduğunda modem üzerinde yapılan tüm ayarlar bağlı erişim noktalarınca da otomatik olarak algılanıyor.

Kablosuz ağı genişletmek çok kolay

AirTies CEO’su Bülent Çelebi, konuyla ilgili açıklamasında, AirTouch teknolojisiyle kablosuz yaşam vizyonu doğrultusunda bir adım daha attıklarını belirterek şunları söyledi: “Özellikle çok katlı binalarda kurulacak ağlar için kablolama gerekmemesi büyük bir kullanım kolaylığı yaratacak, aynı zamanda kablolardan oluşan görüntü kirliliği de önlenecek. AirTouch teknolojisi Mesh ile bütünleşik bir çözüm. Kullanıcıların kendi kendilerine kablosuz ağ genişletmesini ve yönetmesini sağlayan AirTouch teknolojisi Türk mühendislerinin bir başarısıdır. Kullanıcıları için fayda sağlayacak bu teknoloji için patent başvurumuzu da yaptık.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder