26 Ocak 2010 Salı

Kocaeli'nde 2 yılda 131 proje hayata geçirilecek

2010-2011 yılı yatırım programını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, amaçlarının Kocaeli'ni Türkiye ve dünya çapında imrenilecek bir kent haline getirmek olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, 2 yıl içinde 131 projeyi hayata geçireceklerini kaydederek, halen tüm atık suları denize giden Gebze'ye 52 milyon TL'ye mal olacak arıtma tesisi yapılacağını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 131 projeyi hayata geçirecek. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Hedefimiz, Kocaeli'ni yaşam kalitesiyle imrenilecek, dünyaca tanınan bir körfez şehrine dönüştüren model bir belediyecilik gerçekleştirmektir." dedi. Karaosmanoğlu, Bilim ve Teknoloji Kulübü'nde düzenlediği basın toplantısında 2010-2011 yatırım programını açıkladı. İki dönemdir belediye başkanlığı yapan Karaosmanoğlu, şimdiye kadar yaptıkları hayati projelerini özetledikten sonra 2 yıl içinde yapılacak yeni projelerini açıkladı. Kocaeli'nin büyükşehir unvanını almasının ardından sınırlarının 110 kat genişlediğini kaydeden Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Büyük düşündük, büyük işler yaptık. Neredeyse Kocaeli ile Çin'i birbirine bağlayacak uzunluktaki 6 bin km'lik çalışmayla altyapıyı yeniledik. 'Şehrin tamamına doğalgaz getireceğiz' sözümüzü tuttuk. Cesur olmasaydık, ne İZGAZ'ı diriltebilirdik ne de köylere kadar doğalgaz götürebilirdik." Milyonlarca ağaç dikerek kişi başına düşen yeşil alanı tam 4 kat artırdıklarını belirten Karaosmanoğlu, "Şehrin gri rengini yeşile çevirdik. Başta Sekapark olmak üzere, kentimizi Marmara'nın etkinlik merkezi haline getirdik." dedi.

Kocaeli'nin dünyaya ve Türkiye'ye model olmanın ipucunu içerdiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, 'Çalışınca oluyor.' sloganını bir kez daha seslendirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "E-5'in göbeğinde bir benzinlik vardı. Şehrin trafiğine ulaşım vizyonu değil, benzin istasyonu yön veriyordu. Depremin izleri, Kavaklı Sahili'nde capcanlı duruyordu. Gebze çöplüğü yanıyor, kent boğuluyordu. Bazı sokaklara itfaiye araçları bile giremiyordu. Bunlar bugün yoksa, Kocaeli yeni ufuklara doğru yelken açtıysa, insanımızın beklentileri yükseldiyse, bizim büyük vizyonumuzun, bizim iş tutma biçimimizin, doğru, dosdoğru olmasındandır."

Başkan Karaosmanoğlu'nun açıkladığı projelerin içinde en çok dikkat çeken Gebze Arıtma Tesisi oldu. Tüm atık suları denize giden Gebze'de 52 milyon TL'ye mal olacak arıtma tesisi bölgeye hizmet verecek. Proje 2011 yılının başlarında bitecek. Projeler çerçevesinde ayrıca D-100 Karayolu'nun Kocaeli bölgesinden geçen kısmının tamamına yakını köprülü kavşaklarla transit hale getirilecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder