25 Ocak 2010 Pazartesi

Pazar bir milyonu aşar, Peugeot hep burada olacak

Dünya otomotiv devleri, ekonomik krize rağmen Türkiye pazarından umutlu. Peugeot Ülke Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, bağlı oldukları Fransız PSA Grubu'nun Türkiye'ye büyük önem verdiğini söyledi.

Vieux, geçen hafta Paris'te yapılan yönetim kurulu toplantısında PSA Grubu Başkanı M. Philippe Varin'in kendisine, "Türkiye grubun önceliklerinden biridir, Türkiye pazarı 1 milyonu aşacak, hatta 1,3 milyona varacak, biz bu pazarda iyi durumda olmalıyız." dediğini aktardı. 

Renault'nun Clio4 yatırımı konusundaki tartışmaların da abartıldığını dile getiren Peugeot Türkiye Genel Müdürü, Fransa hükümetinin geçen yıl ayırdığı 3 milyar Euro'luk krediyi Renault ile birlikte PSA grubunun da kullandığını, ancak bunun bir baskı unsuru olmaması gerektiğini bildirdi. Vieux, "Durum böyle iken yani biz profesyoneller elimizde bulunan dosyalarla, akılla kararlar alırken konuya siyasi yaklaşmak pek de doğru olmaz." diye konuştu. Renault, Fransa'daki Clio4 üretiminin tümünü Türkiye'deki fabrikasına kaydıracağını açıklamış, ancak buna Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ve hükümet karşı çıkmıştı. 

Peugeot'nun minivan otomobili 5008'in Bolu'da yapılan tanıtımında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Jean Pierr Vieux, Peugeot'nun Türkiye'den büyük beklentileri bulunduğunu belirterek pazar payını iki yılda yüzde 3,5'ten yüzde 5,5'e çıkardıklarını, ancak bu oranın kendileri için yine de yeterli olmadığını dile getirdi. Vieux, vergi indirimi olmaması halinde 2010'da pazarın 500 binin altında kalacağını, buna rağmen kendilerinin yüzde 6'lık pazar payı hedeflediğini ifade etti. Peugeot bu yıl bin adet 5008 satarak bu sınıfta lider olmayı hedefliyor. Peugeot'nun ilk minivan otomobili 7 koltuklu 5008, 52 bin 800 TL başlangıç fiyatıyla yola çıktı. Üzerinde 1.6 lire dizel motor ve otomatik şanzıman bulunan otomobilde panaromik cam tavan, multimedya seti, akıllı çekiş sistemi gibi özellikler bulunuyor. ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder