25 Ocak 2010 Pazartesi

Sabancı: Global sanayiye nano teknoloji üreteceğiz

BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİK
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin direktörlüğüne getirilen Dr. Volkan Özgüz’le beyin göçünü tersine çevirdiklerini söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Ülkemizin hızla ilerleyen teknoloji trenini yakalayabilmesi için nanoteknoloji alanında gelişmesi şart” dedi. Sabancı, üniversite bünyesinde kurulan Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yerli ve yabancı sanayinin hızla kullanabileceği, ürüne dö-nüştürebileceği teknolojiler geliştirileceğini söyledi. Geçen sene nanoteknolojide yol haritasını belirlediklerini vurgulayan Sabancı, “Merkezin inşaatına bu ay başlayıp, önümüzdeki yıl da tamamlayacağız. Merkezi tüm araştırmacılara açıyoruz” dedi.

HEDEF İLK 10’A GİRMEK
Merkezin Direktörlüğüne getirilen Dr. Volkan Özgüz ise, hedeflerinin merkezi dünyada ilk 10 arasına sokmak olduğunu belirterek, “İlk etapta tarım, çevre ve su, inşaat ile tıp sektörüne yoğunlaşacağız” dedi. Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker de dünyada nanoteknoloji pazarının 2.5 milyar euroya ulaştığını ifade ederek 2014-2018 yılları arasında üniversitelerinde nanoteknoloji alanında dış kaynaklı proje toplamının 55 milyon TL’ye ulaşmasını öngördüklerini bildirdi. Berker, bu merkezde sadece Türk sanayisine değil küresel ölçekte teknoloji üreteceklerini ifade ederek, “Yeni Zelanda’dan İrlanda’ya kadar birçok ülke için teknolojik ürünler imal edeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder