24 Ocak 2010 Pazar

Ukrayna güvence verdi

Ukrayna, Moskova yönetimiyle sevkiyat tarifelerinde yaşanan soruna rağmen, Rus petrolünün Doğu Avrupa ülkelerine ulaştırılmasında sorun olmayacağı konusunda güvence verdi. Devlet Başkanının enerji konularından sorumlu danışmanı Bogdan Sokolovski, Avrupalı müşterilerin endişe etmeleri için bir sebep olmadığını belirterek, yükümlülüklerine sadık olduklarını söyledi.

Rusya, Ukrayna'nın devlet enerji şirketi Naftogaz'ın enflasyon ve artan maliyet nedeniyle geçiş tarifesinde artış istediğini bildirerek, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'ya Rus petrolünün sevkiyatında kesilme olabileceğini kaydetmişti.

Sokolovski, Naftogaz'ın isteğinin bir ültimatom olmadığını, sadece bir teklif olduğunu ifade ederek, Rusya'dan yapılan açıklamanın ise siyasi şantajdan başka birşey olmadığını ileri sürdü.

Ukrayna ile Rusya arasında fiyat konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle geçen kış Avrupa ülkelerine doğalgaz sevkiyatı iki hafta durmuş, bu durum Avrupa ülkelerinde bu hattın güvenliğiyle ilgili kaygıları artırmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder