5 Şubat 2010 Cuma

Girişimcilere, Girişimcilik Desteği

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Tuğrul Atasoy, "Girişimcilik için adaba ve ahlaka aykırı olmayan her şeye açık olmalıyız" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Tuğrul Atasoy, "Girişimcilik için adaba ve ahlaka aykırı olmayan her şeye açık olmalıyız" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz iş birliği ile 'Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama' konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören, işletmeleri daha üst düzeye çıkarmak, girişimcilerin yanında olmak ve onlara iş planı hazırlamaları konusunda destek olmak amacıyla eğitim toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Tarihin ilk girişimcilerinden Marco Polo'dan bugüne önemli bir gündem oluşturan girişimcilik faaliyetlerinin, modern dünyanın en önemli unsuru olan ekonominin vazgeçilmezi haline geldiğini belirten Yiğit Tören, "Bu önemli rol artarak devam edecektir. Bu anlamda Türkiye'de ve dünyada artık pek çok kurumda, toplumun pek çok kesimi için girişimci kurulları kurulmaktadır. Odamız bünyesinde de Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu bulunmaktadır. Girişimcilik anlamında önemli faaliyetlerde

bulunan kurullarımızı desteklemekteyiz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Odamız koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında bu tip eğitim faaliyetlerimiz sürecektir. Bu tip eğitim toplantılarının firmaların ve girişimcilerin hem daha kolay iş fırsatları oluşturmalarına yardımcı olabileceğine hem de günümüz dünya ekonomik şartları da göz önünde bulundurulduğunda firmaların işleyişine ve gelişimine önemli katkıda bulunacağına inanmaktayım" dedi.



GİRİŞİMCİ NASIL OLUR?

Ardından ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Tuğrul Atasoy, davetlilere 'Girişimcilik ve İş Planı' üzerine bir seminer verdi. Girişimciliğin önemine işaret eden Tuğrul Atasoy, "Girişimciler, herkesin karmaşa olarak gördüğü durumları fırsat olarak görüp değerlendiren atılımcılardır. Girişimciler, oluşan fırsatları görme yetenekleri ile yenilik arzuları olan ve bu amaçlarını gerçekleştirecek kapasitedeki kişilerdir.

Girişimcinin sağlam ve yenilikçi olması lazım. Diğerlerinden farklı bir şeylerinizin olması gerekir. Bir girişimcinin kendisine denk iyi bir ekibi ve iş planı olması gerekir. Girişimcilik için adaba ve ahlaka aykırı olmayan her şeye açık olmalıyız. Aklımıza gelebilecek her şey girişimcilik kapsamına girer. Teknoloji çok önemli. Aksi takdirde sıradan olursunuz. Girişimci firmalar teknolojik değişime ve üretkenlik artışına yol açan yeniliklerin uygulanmasında kilit rol oynamaktadır. Bu kuruluşlar beraberinde

getirdikleri değişim ve rekabet stratejileri ile pazarın yapısını değiştirmektedir. Her zaman yenilikçi olmalıyız. Başarılı olmanın yolu ayakları yere sağlam basmaktan geçmektedir. Girişimci, ayrıntıya büyük önem veren, pazar araştırması ve planlama ile riskleri en aza indirerek başarı şansını artıran kişidir" diye konuştu. Haber Fx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder