9 Şubat 2010 Salı

Google'dan Ses Çeviri Hizmeti

Arama motoru Google, arama dışında bir çok hizmetiyle internet ortamını ve hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Google'ın çeviri alanındaki çalışmalarını Google Translate üzerinden görmek mümkün. Bir çok dil desteği bulunan Google Translate'e yakın bir geçmişte Türkçe dil desteğide eklenmişti. Google mühendisleri çeviri işini şimdi bir basamak daha ileriye taşımayı planlıyor.

Times Online'ın haberine göre Google, "Ses çeviri" teknoloji üzerinde çalışıyor. Eğer Google bu çalışmalarını hayata geçirebilirse küresel iletişimde bir devrim yaşanacak. çünkü çeviri işi sadece yazıda kalmayacak, aynı zamanda kişinin konuşması da çevrilecek. Bu sayede farklı ülkelerden kişiler aynı ortamda kendi dillerini konuşarak anlaşabilecekler.

Hali hazırda ses tanıma teknolojisinin bulunduğu günümüzde, otomatik çeviri teknolojisini bu teknolojiyle birleştirmek isteyen Google çalışmalarını tüm hızla devam ettiriyor. Google'ın Android işletim sistemini kullanan ve Google'ın telefonu olarak adlandırılan Nexus One isimli yeni nesil akıllı telefonunda Ses --> Metin teknolojisine yer vermesi bu çalışmanın ilk meyvelerinden olarak adlandırılıyor.

Google'ın ses çeviri hizmetini üzerinde çalışmaları son hız devam etmesine karşın daha uzun bir süre bu hizmeti göremeyeceğiz gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder