12 Şubat 2010 Cuma

Japonlar dokunmatik ekranı da geliştirdi

Tokyo Üniversitesi’nden bilim adamları geliştirdikleri yeni teknoloji ile dokunmatik ekranlarda yaşanan sorunları çözdüklerini belirttiler. Japonların soruna getirdiği çözüm hayli basit; dokunmamak..

Dokunmatik ekranlı ürünler son dönemde iyice yaygınlaşmaya başladı. Tüm dünyada birçok insan bu teknolojiyi, kullanım kolaylığı sağladığı için, kısa bir süre içerisinde benimsedi. Ancak bu ekranların bazı sorunları da yok değil. Algılama sorunları, ekranların çizilmesi, üzerinde leke kalması ya da elimizde eldiven gibi bir şey oluğu zaman kullanılmaması bu sorunların arasında yer alıyor.

Çözüm: Dokunmamak

Bu sorunu aşmak için Japon bilim adamlarının bulduğu çözüm ise çok ilginç, ekrana dokunmamak. Geliştirilen sistemde, yüksek çözünürlüklü bir kamera, parmağınızın olduğu yeri üç boyutlu bir alanda tespit ediyor ve buna göre tepki veriyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, parmağınızı oynatmanızın haricinde, hareketleri de belirleyen cihaz, böylece tıklama benzeri bir etkiyi de algılayabiliyor. Tokyo Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının geliştirdiği bu teknoloji henüz konsept tasarım aşamasında. Bu üniversitedeki araştırmacılar daha önce dokunabilir hologram geliştirmeyi başarmışlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder