3 Şubat 2010 Çarşamba

Van 100. Yıl Üniversitesi Teknokent Kuruyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, bazı kurumlarla birlikte yürüttükleri Tekno-Kent Projesi'nin hayata geçmesiyle Van halkının üniversite bünyesinde görev yapan bin 550 bilim adamının bilgisinden istifade etme imkanına kavuşacağını düşünüyor.

VAN (İHA) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, bazı kurumlarla birlikte yürüttükleri Tekno-Kent Projesi'nin hayata geçmesiyle Van halkının üniversite bünyesinde görev yapan bin 550 bilim adamının bilgisinden istifade etme imkanına kavuşacağını kaydetti.

Van Valiliği, Belediye, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Van Ticaret Borsası (VABO) ve Organize Sanayi Bölgesi ile ortaklaşa kurmayı düşündüklerini Tekno-Kent Projesi hakkında İHA muhabirine bilgi veren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. YYÜ'nün Zeve Kampüs alanında bulunan 260 dönüm arazi üzerine kurmasını planladıkları projenin bir anonim şirket olacağını ifade eden Prof. Dr. Ceylan, şirketin yüzde 50'lik hissesinin ise üniversiteye ait olacağını kaydetti. Her türlü bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapılacağı proje üzerinde 3-4 aydır çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Ceylan, "Proje ile ilgili hazırlanan dosya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sunuldu. Tekno-kent projesi ile ilgili çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Projenin hayata geçirilmesiyle Vanlılar, 550 öğretim üyesi ve bin civarındaki öğretim elemanının bilgisinden ve potansiyelinden faydalanma imkanına kavuşmuş olacak. Bilim adamları şirketlerimize danışmanlık yapacak" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder