5 Mart 2010 Cuma

Baz istasyonlarıyla ilgili araştırma önergesi

(ANKA) - Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, dünyada gelişen bilim ve teknoloji, sağlık alanında çeşitli gelişmeleri tetiklemekle birlikte ciddi oranda sağlık sorunlarına neden olduğu vurgulandı. Cep telefonu iletişim kapsama alanını genişletmek amacıyla kurulan ve iki yönlü mobil ağ sisteminde yayın yapan baz istasyonlarının son yıllarda toplum sağlığını önemli oranda tehdit ettiği de belirtilen önergede şöyle denildi:

"Son dönemlerde baz istasyonlarının halk tarafından tepkiyle karşılanmaması için saatlerle ya da güzel görünümlü cisimlerle kaplandığı görülmektedir. Oysaki alınan mahkeme kararlarına bakıldığında, baz istasyonlarının birçok hastalığa neden olduğu ve bundan dolayı kaldırılması gerektiğine dair çok sayıda karar bulunmaktadır. Buna rağmen baz istasyonlarının sayıları günden güne artmaktadır. Baz istasyonlarının kira bedeli karşılığında takılır olması, ekonomik krizle boğuşan ülkemizde insanların sağlığının ne kadar ucuzladığı üzerine yorumlara neden olmaktadır. Ülkemizde sayıları giderek artan baz istasyonları insan sağlığını açısından endişeyle karşılanmaktadır. Hemen hemen her mahallede bulunan ve sayıları gün geçtikçe de artan baz istasyonlarının insan sağlığı açısında daha uygun yerlere takılması sıkça dile getirilmektedir. Şehir merkezi dışına taşınan baz istasyonlarının, daha güçlü sinyal seviyesine sahip olması gerekliliği telefon şirketlerine daha fazla maliyete neden olmaktadır."

Önergede baz istasyonlarıyla ilgili insan sağlığını en az etkileyecek çözüm yollarının bulunması, baz istasyonlarının neden olduğu sağlık sorunlarının çözümüne ilişkin yolların tespiti için Meclis Araştırması açılması istendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder