21 Mart 2010 Pazar

Japonya'ya rüzgür türbini ihraç ediyoruz

ALKE Şirketler Grubu’na bağlı ALKEG Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Japon devi Fuji Heavy Industries firması için "Çılgın Türk Eşref Atalay Tesisleri"nde ürettiği rüzgar türbin kanatlarının teslimatına yarın törenle başlıyor.

ALKEG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kemaloğlu yaptığı açıklamada, firmanın ilk etapta ürettiği 15 adet 39 metre uzunluğundaki kanatların, Çiğli'deki üretim tesislerinden İzmir Limanı'na getirilerek Japonya'nın Omaysaki ve Kashimau Limanları'na ulaştırılmak üzere yarın gemilere yükleneceğini bildirdi.

Türkiye'de alanındaki tek Germanischer Lloyd kalite sertifikasına sahip olan tesislerinde Türkiye ekonomisinin en fazla ihtiyaç duyduğu iki ögeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Kemaloğlu, şöyle dedi:

“İstihdam ve ihracat. Hedefimiz dünyanın dört bir yanındaki rüzgar türbini üreticilerine senede 1000 adet kanat üretmek ve l000 kişilik işgücüne ulaşmak. Tesislerimizde ayrıca rüzgar türbinleri kanat kalıpları ve çelik kule imalatı da yapılmaktadır. Japonya'nın yanı sıra ABD, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Hindistan gibi ülkelerle de kalıp, kanat ve kule üretimi için sözleşme aşamasında olan şirketimiz yatırımlarına devam etmektedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder