7 Nisan 2010 Çarşamba

Netbook satışlarına büyük darbe indirebilir

Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr

Araştırma şirketi DisplaySearch, satışa çıktığı ilk gün tahminlerin üzerinde bir satış rakamı elde eden ve 300 bin adet satmayı başaran iPad'le birlikte tablet bilgisayarların netbook satışlarına darbe vurabileceğini açıkladı.

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden DisplaySearch, yaptığı son araştırmasının sonuçlarını geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştı. Buna göre 2010 yılının ilk çeyreğinde netbook satışlarında büyüme beklediğini ifade eden şirket, iPad başta olmak üzere tablet bilgisayarların satışa sunulmasıyla birlikte netbook satışlarının bundan etkilenebileceğini belirtti.

Araştırma şirketinden Chris Connery, 2009 yılının ilk çeyreğine göre dünya genelinde satışı D.9 oranında artan ve 8.7 milyona yakın bir satış rakamına ulaşan netbook'un iPad satışlarından zarar görebileceğine ve tablet bilgisayar kullanmak isteyen ve yayınları e-book üzerinden okumak isteyen kullanıcıların iPad ve türevi cihazları alma eğiliminde olduğuna dikkat çekti.

Satışa sunulduğu ilk gün 300 bin adet satmayı başaran iPad'deki satış trendinin artarak devam edeceği belirtilirken, ucuz fiyatı ve ufak yapısıyla öne çıkan netbook'ların bu durumdan etkileneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

9.7 inç'lik bir ekrana sahip olan ve dokunmatik bir ekrana sahip olan iPad ile kullanıcılar internete girmek dışında bu cihazla video izleyebiliyor, elektronik kitapları okuyabiliyor ve yüksek çözünürlüklü oyunları oynayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder