24 Ocak 2010 Pazar

ASELSAN ‘arı’ gibi

> Mahmut Bulut ANKARA

Savunma sistemlerinin millî imkânlarla yapılmasında önemli bir rol üstlenen ASELSAN, zırhlı araçlardaki ihtiyaçları da karşılayacak.

Türk Savunma Sanayii’nin göz bebeği ASELSAN, yeni yıla hızlı girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaç duyduğu savunma sistemlerinin millî imkânlarla karşılanmasında önemli bir rol üstlenen ASELSAN bir hafta içinde toplam 6 önemli projeye imza attı. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN arasında TSK’nın Ateş Destek Otomasyon Projesi için 148 milyon 500 bin dolarlık sözleşme imzalandı. Sistem, komutanın uygun hedefi uygun zamanda uygun silah sistemi ve uygun mühimmat ile ateş altına almak için gerekli planları yapmasını, uygulamasını sağlıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile imzalanan “VHF Geniş Alan Sayısal Emniyetli Muhabere Sistemi” projesiyle ise, her türlü hava şartlarında, terör, kriz ve afet gibi durumlarda kesintisiz hizmet verilmesi planlanıyor.


AN/TPQ-36 V(9) Hedef Tespit Radarına Kara Navigasyon Sistemi Entegrasyon Sözleşmesi’yle ilgili projede de, mevcut radarların, hızlı ve hassas konuşlanma, seyir- hedef bilgilerinin sayısal harita üzerinde görüntülenmesi hedefleniyor. “Kundağı Motorlu Obüs (FIRTINA) Mühimmat Aracı için Mühimmat Transfer Sistemi” projesinde ise, FIRTINA obüslerine hızlı ve güvenli mühimmat transferi yapılabilecek ve bu sayede muharebe etkinliği önemli ölçüde artacak. KALKAN Hava Savunma Radarının tedarikiyle ilgili imzalanan sözleşmeye göre de, her türlü menzil ve fonksiyonda kara, deniz ve hava radarlarının millî olarak geliştirilmesi için gereken bilgi birikimi ve alt yapı yeteneği geliştirilecek.


Jandarma Genel Komutanlığı ile imzalanan Jandarma Muhabere Telsiz Sistemi (JEMUS) Projesi’yle de, bilgiye süratli ulaşılması ve birimler arasında hızlı koordinasyon imkânı sağlanıyor.


Kaynak:www.turkiyegazetesi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder