30 Ocak 2010 Cumartesi

Patent canavarı Xerox

Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox ile beraber, 2009 yılında bir önceki yıla göre patent sayısını 191 adet artırarak, 1,131 yeni buluşun patentini aldı.

Dünyanın en çok patent sahibi teknoloji şirketlerinden Xerox, dünyanın değişik bölgelerinde yaptığı AR-GE faaliyetleri sonucunda, 2009 yılında 1,131 yeni buluşun patentini alarak inovasyon çalışmalarındaki öncülüğünü sürdürüyor. Xerox, 2008 yılında toplam 940 adet yeni patent aldığını duyurmuştu. Xerox, bilim insanlarının geliştirdiği yeni buluş ve yaklaşımlarla, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox ile beraber 2009 yılında ulaştığı toplam patent sayısı ise 1,131 oldu. Xerox, dünyanın en çok patent sahibi şirketleri sıralamasında 12’inci sırada bulunuyor. Xerox, kuruluşundan bugüne aldığı toplam patent sayısı ise 55.000’in üzerinde.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Xerox Teknoloji ve İnovasyon Grubu Başkanı Sophie Vandebroek, “Yeniliklerimize devam etmemiz, bizim için olduğu kadar müşterilerimiz için de önemlidir. Yarını garanti altına almak için bugün yenilik yapmalıyız. Bu, Xerox’un temel anlayışıdır. Her sene patent sayısında kaydedilen artış da, AR-GE’ye verdiğimiz önemi açık bir şekilde gösteriyor. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de günlük hayatı ve iş yaşamını kolaylaştıran yeni ürün ve çözümler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Xerox’un 2009 yılında patentini aldığı ürünler arasında, Xerox ColorQube 9200’de bulunuyor. 361’den fazla patent ve patent uygulamasına sahip olan Xerox’un yeni ürünü ColorQube 9200’ün kartuşsuz katı mürekkep teknolojisi, sayfa başına renkli baskı maliyetini yüzde 62’ye varan oranlarda düşürüyor ve yüzde 90 daha az atık oluşturuyor. Xerox ColorQube 9200, renkli baskıda bir devrim olarak nitelendiriliyor.

Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox ile birlikte her yıl yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir kaynağı araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırıyor. 2009 yılında yapılan yatırımların başında ise nanoteknoloji, yazılım sistemleri ve akıllı doküman teknolojileri yer alıyor.

Bünyesinde 5.000 bilim insanı bulunduran Xerox, A.B.D, Kanada ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerindeki AR-GE laboratuvarlarında iş uygulamaları, elektromekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapıyor. Takip ettiği çevre politikaları ve kurumsal sosyal sorumluluk gereği Xerox, yaptığı buluşlar ile müşterilerin iş yerlerindeki verimliliğini ve karlılığını artırırken, çevreye verdiği zararı da azaltıyor.

Basın bülteni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder