27 Ocak 2010 Çarşamba

PS3’te korsan devri başlıyor

3 yıldır piyasada olmasına rağmen kırılamayan ve kırılamaz olarak nitelendirilen Sony’nin PlayStation 3 oyun konsolu, 21 yaşındaki bir ABD’li hacker tarafından kırıldı.


17 yaşındayken iPhone’u kırarak üne kavuşan George Hotz, geçen cuma PlayStation 3’ü kırdığını açıkladı. Böylece piyasada kırılamamış oyun konsolu kalmadı. BBC’ye konuşan Hotz, “Sözde kırılamazdı, ancak hiçbir şey kırılamaz değildir” dedi. “Sistemle istediğim her şeyi yapabilirim, adeta yeni muhteşem bir güç elde etmiş gibiyim” ifadesini kullanan genç hacker, geçen yaz 3 hafta boyunca konsolun donanımını inceledikten sonra “çok güvenli bir sistem” olarak nitelendirdiği oyun konsolunu kırmasının 2 hafta sürdüğünü söyledi.

Sony araştırıyor
DONANIMDAKİ güvenlik açıklarından sisteme girilebildiğini öne süren Hotz, tekniği üstünde bir süre daha çalışıp yakında detayları sitesinde yayımlayacağını duyurdu. Sony şirketi, olayı araştırdıklarını ve daha fazla bilgiye sahip olunca durumu açıklığa kavuşturacaklarını bildirdi.



Video oyun pazarı nasıl etkilenecek?
Dünya çapında 30 milyondan fazla satan PlayStation 3’ün kırılması sayesinde, oyun konsolunda korsan oyun ve programlar çalıştırılabilecek. Halen Microsoft’un Xbox 360 ve Nintendo’nun Wii oyun konsollarının ardından piyasada 3. konumunda bulunan PlayStation’ın kırılmasının ardından korsan oyunlarının piyasaya sürülmesiyle PlayStation satışlarının da artacağı tahmin ediliyor. Son verilere göre, PlayStation 3’ün kendisinden 1 yıl önce çıkan Xbox 360’ın satış rakamlarını yakalamak üzere ancak Wii ile arasındaki 20 milyonluk farkı kapatması zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder