27 Ocak 2010 Çarşamba

Uçakta cep telefonu dönemi başlıyor

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yeni alacakları uçaklarda cep telefonu kullanımının mümkün olacağını açıkladı.

Avea ve Türk Hava Yolları yaptıkları işbirliğiyle Miles&Smiles üyesi Avea abonelerine konuştukça mil, uçtukça da kontör ve dakika kazanma fırsatı sunuyor. THY ve Avea arasındaki işbirliğine ilişkin imza töreni ve basın toplantısı bugün Atatürk Havalimanı Airport Otel’de gerçekleştirildi.

Basın Toplantısında ilk olarak konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea olarak abonelerimize ayrıcalıklı iletişim hizmetleri sunarken bir yandan da hayatlarına nasıl daha fazla değer katacağımıza odaklanıyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak THY ile bir işbirliği hayata geçiriyoruz.

Abonelerimiz cep telefonu faturalarının miktarı doğrultusunda bonus mil kazanırken, Miles&Smiles üyeleri de milleriyle kontör, dakika ; alabiliyorlar. Abonelerimize böyle bir ayrıcalık sunmaktan heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde Türk Hava Yolları gibi ülkemizin önemli kurumları ile farklı işbirlikleri geliştirmeye ve sunduğumuz kampanyalarla fark yaratmaya devam edeceğiz dedi.

Yapılan işbirliği ile ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil ise, Türk Hava Yolları’nın 2 milyona yakın Miles&Smiles üyesi bulunduğunu, bu üyelerin sayısının her yıl arttığını belirterek,“AVEA abonesi olan Miles&Smiles üyeleri faturalarına yansıyan ücret karşılığı bonus mil kazanıp, bu millerini ödül bilet olarak Türk Hava Yolları, AnadoluJet, Jetairways ve Star Alliance üyesi havayollarında kullanabilecekler ve milleriyle kontör veya dakika alabilecekler. Avea’yı da diğer büyük program ortaklarımız arasına kattığımız için büyük heyecan duyuyoruz. Üyelerimize, millerini kullanabilmeleri için çeşitli alternatifler sunarak, farklı s ektörlerden yapacağımız işbirlikleri ile, Miles&Smiles’ın hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz diye konuştu.

YENİ UÇAKLARDA TV VE CEP TELEFONU

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kotil, 2010 yılı yolcu hedefleri için 2010 yılında 30 milyon yolcu hedefliyoruz.2009’u hedefimiz 27 milyondu ama 25 milyonda kaldı. 9 aylık sonuçlara göre 2009’u iyi kapadık dedi.

Uçaklarda cep telefonu kullanımına ilişkin bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Kotil yeni gelecek uçaklarda bunun mümkün olacağını belirterek şöyle konuştu: Sipariş verdiğimiz 12 tane Boeing 777 tipi uçaklar Ekim itibariyle geliyorlar. En yeni teknoloji ile getireceğiz. Uçak içinde Panasonic’in geliştirdiği sistemi satın aldık. Amacımız Seatle’dan uçarken uçakta cep telefonu ve bilgisayarı kullanma imkanı verelim istiyoruz. Bunun akabinde diğer uçaklara da bu sistemi koyacağız fakat yeni teknoloji olduğu için gecikmeli geliyor tabi ki. Canlı TV çok rağbet görüyor. ABD'de bazı hatlarda var. Özellikle onu çok amaçlıyoruz. Bildiğiniz kanalları istediğiniz gibi seyredebileceksiniz.

FLİGHT MODE’A RAĞMEN TEDBİR İÇİN CEP TELEFONLARI KAPALI KALMALI

Uçaklarda cep telefonu kullanımına ve bazı cep telefonlarında flight mode(uçuş modu) olmasına rağmen neden kullanılamadığına ilişkin olarak sorulan bir soru için de Kotil şunları söyledi: Uçuş emniyetli ekseniyle değerlendirmek zorundayız.

Dünyada bazı havayolları telefonu her şekilde kapalı tuttuğunu görüyoruz.Bunlar marka havayolları.Bazı havayolları flight moduna izin veriyor.Flight mode’un kendisi emniyetli .Yalnızca kalkış ve inişte kesin olarak hiçbir elektronik aracın kullanılmaması gerekiyor.Düz uçuşta emniyetli.Ama THY ve bazı firmalar bu moda izin vermiyor.Bu bir tedbirdir.. Yolcu olarak sizleri üzüyoruz ama uçaklar cep telefonuna uygun hale getirilirse açmanın bir mahsuru yok.Anten olmayınca cep teleonu yüzlerce kat enerji yayıyor.Biz hala kullanmama görüşündeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder