15 Şubat 2010 Pazartesi

Aracınızı Kışa Bosch Car Service'lerde Hazırlayın



Türkiye'de geniş servis ağıyla her marka ve model araca tampondan tampona hizmet veren Bosch Car Service'ler araçları kış koşullarına uygun hale getiriyor.

Araçların kışa hazır olmaları ve ağır kış koşullarında yolda kalmamaları için kış bakımının yapılması gerekli. Soğuk hava araçların çalışması esnasında bir direnç oluşturarak problemlere yol açabiliyor. Araçlara yapılacak kış bakımı ile eski parçalar değiştirilerek ve gereken onarımlar yapılarak kış süresince sorunsuz bir sürüş sağlanabilir. Türkiye'de geniş servis ağıyla her marka ve model araca tampondan tampona hizmet veren Bosch Car Service'lerde yaptırılacak kış bakımında araçların kış için hazırlığı eksiksiz olarak yapılıyor. Parçalar tek tek elden geçiriliyor ve araçlar kış koşullarına uygun hale getiriliyor.

Konforlu ve güvenli bir sürüş için kış öncesi yeni silecekler Araç sahipleri, genelde ses gelene kadar, aşınmış da olsa sileceklerini kullanmaya devam eder. Ancak yaz mevsimini geride bırakan silecekler, aşırı sıcak, ozon, UV ışınları ve egzoz gazları gibi birçok dış etmene maruz kalır; bu da siliş kalitesini düşürür. Silecek süpürgelerinin yıpranmış olması, silecek lastiklerinin cama doğru şekilde temas etmesini önler ve camda temizlenemeyen bölgeler bırakarak görüşü engellediği gibi, camın çizilmesine de yol açar.

Ayrıca, gece sürüşlerinde silecek tarafından tam anlamıyla temizlenemeyen ve ön camda kalan su tabakaları; far ışıklarını yansıtarak görüşü zorlaştırır ve hayati tehlike yaratır. Bu sebeple güvenli ve konforlu bir sürüş için, yoğun yağış gerçekleşen sonbahar ve kış aylarının başında, araç sileceklerini değiştirmek kış ayları süresince konforlu ve güvenli bir sürüş sağlar.

Daha rahat ve sağlıklı bir kış için filtre kontrolü Filtre elemanlarına yeterli önem pek gösterilmediğinden dolayı, araç sahiplerinin pek çoğu, araçlarındaki fitreleri önerilen sıklıkta değiştirmezler. Ancak bu şekilde maliyeti çok daha yüksek olacak hassas motor aksamına ya da kendileri ve beraber yolculuk ettikleri insanların sağlıklarına zarar vermiş olurlar.

Yağ, yakıt ve hava filtreleri aracın motorunu ve yakıt püskürtme sistemini zararlı maddelerden korur. İyi bir korumadan yoksun olan bu parçalar aşınır ve araçlarda performans düşüklüğü ile yakıt tüketiminin artmasına sebep olur.

Kış aylarında büyük yük akünün omuzlarında Soğuk iklim şartları aküyü de önemli ölçüde etkiler. Akü, motorun çalışması esnasında alternatör tarafından üretilen enerjiyi depolar. Bu enerji öncelikle aracın ilk çalışmasında (marş basarken) ihtiyaç vardır. Her akü, soğukta daha düşük kapasiteyle çalışır. Buna ek olarak kış aylarında rezistans ve far gibi elektrikli ekipmanların daha fazla kullanılması nedeniyle akü daha büyük bir yük altında çalışır. Bu nedenle kış başlangıcında hatta öncesinde, genel bir şarj-marş sistemi kontrolü yapılması soğuk bir kış gününde bir akü sorunu nedeniyle aracı çalıştıramama durumuyla karşı karşıya kalmamak için önerilir. Sistem kontrolü haricinde bakım gerektiren akülerde asit bomesi kontrolü, şarj seviyesinin ölçülmesi ve kutup başlarının kontrolü sıcak ve keyifli bir yolculuğa gölge düşmesi için alınabilecek önlemler arasında yer alır.

Kış aylarında da araçtan yüksek performans alabilmek için benzin enjeksiyon sistem komponentlerini ve ateşleme bujilerini mutlaka kontrol edilmeli Benzinli araçların en önemli performans komponentleri arasında yer alan ateşleme bujileri, ateşleme bobinleri, buji kablolarının kontrol ettirilmesi ve gerekli görüldüğü halde değiştirilmesi, kış aylarındaki yağışlar karşısında güvenilir ateşleme imkanı tanır. Ayrıca aracın yakıt tasarrufuna olumlu etkisi olan hava kütle ölçer ve oksijen sensörlerinin de kontrol ettirilip gerekli görüldüğü takdirde değiştirilmesi ekstra kazanç sağlanması için önemlidir.

Bosch Car Service'ler ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.boschservice.com.tr adresinden erişilebilir.

Kaynak : KURUMSALHABERLER.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder