2 Şubat 2010 Salı

Çankaya'dan öğrencilere bilim turu

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi,bir grup öğrenciye, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni gezdirdi.

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi, kendilerine başvuran 7-17 yaş arası bir grup öğrenciye, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni gezdirdi.

Ankara'nın Çankaya Belediyesine bağlı olan Dikmen, Cebeci, Seyranbağları, Bademlidere gibi semtlerinde yaşayan öğrencilerin götürüldüğü müzede Uygulamalı Bilim Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi, Ulaşım ve İletişim Tarihi Sergisi yer alıyor.

DEVRİM ARABASINI SEVDİLER

"Bilime Dokunun" sloganıyla 2005 yılından bu yana Ankaralılara hizmet veren müzeyi gezme şansını yakalayan öğrenciler, müzeyi gezdikten sonra mühendis ve bilim adamı olmak istediklerini söylediler. Öğrencilerin en çok ilgilerini Devrim Arabası çekti. Türkiye'nin ilk yerli üretimi olan Devrim Arabası'nı Ulaşım ve İletişim Sergisi koleksiyonunda gören öğrenciler hayranlıklarını gizleyemediler. Uygulamalı Bilim Merkezi'nde ise karmaşık bilimsel konuları daha eğlenceli ve deneylerle anlaşılabilir bir şekilde uygulayan öğrenciler, böylece okulda öğrendikleri fizik ilkelerini ve doğa olaylarını daha sağlıklı kavrama imkanına kavuştuklarını söylediler. Sömestr tatilinde öğrencilere keyifli vakit geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden belediye yetkilileri, 5 Şubat'a dek sürecek gezilerde 350'e yakın öğrencinin bu etkinlikten faydalanacağını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder