23 Şubat 2010 Salı

Enerji tasarruf rekorunu kırdı

Fujitsu’nun PIMERGY TX150 S7 kule ve RX100 S6 raf sunucuları zorlu testlerden biri olarak tanınan SPECpower’dan başarıyla geçti. Energy Star 1.0 sertifikasyonuna sahip tek soketli bu PRIMERGY modelleri, kurumlara enerjiden tasarruf, verimlilik ve yönetim esnekliği sunuyor.

Fujitsu’nun tek soketli sunucusu PRIMERGY TX150 S7, düşük enerji tüketimiyle kendi sınıfının en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Enerji tüketimiyle ilgili sunucu performanslarını ölçen SPECpower ssj2008 testinden başarıyla geçerek dünya rekorunu kıran PRIMERGY TX150 S7, sahip olduğu Energy Star 1.0 sertifikasyonu ile de enerji tüketiminde bilişim endüstrisinin en gelişmiş standartlarını yansıtıyor.

Bağımsız bir test organizasyonu olarak endüstriye yol gösteren SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) yetkilileri, enerji tüketiminde çığır açan PRIMERGY test sonuçlarını değerlendirirken, Fujitsu Dinamik BT Altyapıları’nın kilit taşı olan bu sunucuların yenilikçilik, performans ve verimlilik açısından da yepyeni bir ufuk açtığını ifade etti.

Henüz kısa bir sure önce duyurulan PRIMERGY TX150 S7 kule ve PRIMERGY RX100 S6 tek soketli raf sunucular, Energy Star 1.0 sertifikasyonuna sahip olmanın yanı sıra Fujitsu’nun maliyet avantajlı, yüksek performanslı ve çok amaçlı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim bu sunucuların yeni test başarılarını şöyle değerlendirdi: “SPECpower testlerinde tek soketli PRIMERGY sunucularımızın gösterdiği yüksek performans, x86 sunucu mimarisinde Fujitsu’nun uzmanlığını başarıyla sergiliyor. Enerji tüketimini azaltacak şekilde tasarlanan PRIMERGY modelleri bu nedenle performanstan ödün verilmesi gerekmediğini de kanıtlamış oldu. Energy Star 1.0 sertifikasyonuyla gelen bu sunucular, Fujitsu’nun Yeşil BT konusundaki taahhütlerine ne kadar sadık olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. PRIMERGY’nin sağladığı yüksek enerji tasarrufu ile müşterilerimizin operasyonel maliyetlerini azaltmaktan son derece memnunuz”.

SECpower ssj2008 rekorunu kırdı

Çevre dostu bu sunucular, sağladıkları yüksek performans ile orta ve büyük ölçekli işletmelerin temel ihtiyaçlarını en ideal şekilde karşılarken, veri merkezlerinde yaşamsal sorun haline gelmeye başlayan enerji harcamalarını da çarpıcı oranlarda azaltıyor. Aynı zamanda esnek ve kolay kullanımları ve sundukları maliyet avantajı, büyük ölçekli müşteriler tarafından da kritik olmayan uygulamalarının altyapısında tercih edilmelerini sağlıyor.

Çevre dostu verimli sunucu mimarisi ile Fujitsu PRIMERGY TX150 S7 tek soketli kule sunucu, SPECpower ssj2008 testinden, her bir Watt elektrik için, kendi klasmanının en iyi derecesi olan 2187 ssj elde etti.

SPECpower ssj2008 ölçümleme standardı, bir sistemin bekleme konumundan başlayarak % 100 etkin olduğu aşamaya kadar olan çalışma sürecini yüzde 10’luk dilimlere bölerek değerlendiriyor. Standart her dilimde işlemlerin kaç Watt enerji harcadığına bakarak toplamda belli bir ortalama değer üzerinden sunucunun enerji tüketim performansını ölçümlüyor.

Enerji tasarrufu için özel tasarım

Fujitsu’nun PRIMERGY TX150 S7 modeli SPECpower testinde tek soketli sunucular serisinde inanılmaz bir rekora imza atmış oldu. Daha önce bu testten geçen sunucuların birçoğu veritabanı veya sanallaştırma gibi belirli bir alanda hizmete odaklanmışken, çok amaçlı olarak tasarlanan PRIMERGY TX150 S7 sunucu veri merkezlerinde her türlü karmaşık operasyonun altından başarıyla kalkıyor.

PRIMERGY’nin raf ve kule tipi modellerinin sahip olduğu Energy Star 1.0 sertifikasyonu ise ABD EPA (Çevre Koruma Ajansı) kurumu tarafından tanımlanan yüksek standartları içeriyor. PRIMERGY sunucular, gelişmiş anakart tasarımları, özel seçilmiş donanım bileşenleri, enerjiyi az tüketen güç kaynağı birimleri (PSUs), entegre Güç Tüketimi Yönetimi ve sunucu içinde hava akımını düzenleyen Cool-Safe özelliği ile Yeşil BT teknolojisinin en ileri aşamasını temsil ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder