23 Şubat 2010 Salı

Enerjinizi boşa harcamayın

"Güneş Ülkesi" olarak adlandırılan Türkiye'nin güneş enerjisi sistemleri, bu alanda ilk ihtisas fuarı olan Güneş Enerjisi 2010'da bir araya geliyor. Fuar, teknolojide gelinen son gelişmeleri de gözler önüne seriyor.

Gerek sanayileşme gerekse bireylerin daha iyi yaşam istekleri günümüzde enerji tüketimini önemli ölçüde artırırken, enerjinin önemi ve maliyeti de buna bağlı olarak artıyor.

Türkiye'nin ilk ve tek Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, 11 - 14 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Dünya üzerinde yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, temiz enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi günden güne artırırken, yaşanan enerji krizleri de alternatif enerji kaynaklarına yönelime sebep oluyor. Coğrafi konumu itibariyle güneşlenme alanı ve süresi oldukça yüksek olan Türkiye ise gün geçtikçe Güneş Enerjisi Teknolojileri" konusunda daha duyarlı hale geliyor. İhlas Fuarcılık, dünya üzerindeki en son teknolojik gelişmeleri ve konusundaki en son sistemleri, 3.kez Güneş Enerjisi Fuarı'nda bir araya getiriyor.

Temiz enerji sektörünün en önemli ve gelişme potansiyeli en yüksek olan güneş enerjisi sektörü, dünya teknolojilerini Türkiye'ye taşıyor. 1990 lı yıllardan bu yana yılda yüzde 30 büyüme gerçekleştiren sektör, gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor.

Güneş enerjisi geniş coğrafi dağılıma sahip bir enerji kaynağı olup, geleceğin dünyasının enerji gereksiniminin karşılanmasında, geleneksel enerji kaynaklarının yanında en önemli seçeneklerden biri olacağını gösteriyor. Hızlı artışlar yapmaya devam eden güneş enerjisi sistemlerinin, önümüzdeki 25 yıl içinde en hızlı büyüyecek olan elektrik enerjisi alanı olması bekleniyor. Güneş enerjisi yatırımının en hızlı geri dönüş sağladığı alan olarak bilinen fakat mevcut enerji kaynaklarının hızla tükenmesi ve enerji ihtiyacının aynı oranda artması insanoğlunu yenilenebilir enerjiye sevk ediyor.

Güneş enerjisi teknolojileri sektörü 1990'lı yılların ortalarından bu yana dünyada yılda yüzde 30 büyüme hızıyla gelişiyor. Türkiye'de de yaygınlığı artmaya devam eden güneş enerjisi teknolojileri, önümüzdeki yıllarda her ülkenin ekonomik büyümesinin önündeki en önemli belirleyici olacağını gösteriyor. Güneş ışığına bol miktarda sahip olan Türkiye'de ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2640 saat.

Bu süre pek çok Avrupa ülkesinin üzerinde. Enerjide dışa bağımlı olan ülkemiz, elindeki mevcut kaynaklardan yararlanmak adına ve bu konuda bilinç oluşturmak için Güneş Enerjisi ve Teknolojileri fuarında buluşuyor. Güneş Enerjisi 2010 fuarı, bu ilk organizasyonuyla, sektörü canlanmak ve ülkemizin zengin güneş enerjisinden faydalanmak üzere herkesi 11-14 Mart'ta İstanbul Fuar Merkezi'ne davet ediyor.

Türkiye'nin ilk ve tek güneş enerjisi konulu fuarı olan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye'nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atılmasına fırsat tanıyor. 11 - 14 Mart 2010 tarihleri arasında üçüncü kez sektöre kapılarını açması beklenen fuar, dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye'de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olmayı hedefliyor.

3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nın, konferans, sempozyum, firma seminerleri ve çeşitli aktiviteleri ile de oldukça hareketli geçecek.

Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, planlanan etkinlikleri ile hem katılımcı firmalara hem de ziyaretçilerine temiz enerjinin önemini anlatmayı hedefliyor. Sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra ziyaretçilerin de katılım göstereceği şekilde planlanan bir çok farklı etkinlikten oluşuyor. Özellikle renkli seminerler gerçekleştirilecek fuarda, sektörün öncü kuruluşları verecekleri konferanslar ile sektörü aydınlatacak.

Fuarın ilk günü, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Merkezi ve Energie Wandel - Yenilenebilir ve Alternatif Enerjileri Birliği Ortak Organizasyonunda, Güneş Enerjisi ve alternatif enerjilerde Türkiye ve AB arasındakı Fark ve Teknolojiler tartışılacak.

Yıne Fuarın ilk günü 15.00 - 17.00 saatleri arasında, Gensed Bakısı ile Fotovoltaik Dünyasının bugunu ve yarını konulu sunumda,GENSED Ada sistem uygulmaları ve özel çözümler konulu seminer, Ozan Çakıltı tarafından sunulacak. Tarımsal sulama sistemleri, Telekom uygulamaları, yayla evleri, aydınlatma ve benzeri Şebeke destekli 500 kw altı uygulamaları, Hakan Erkan tarafından sunulacak, Güneş Enerji Santralleri uygulamaları ve dunyadaki örnekleri konulu sunumu, Ömer Cihan Karahan yapacaktır.

12 Mart Cuma ve 13 Mart Cumartesi günleri ise Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu tarafından fotovoltaik endüstrisinde Pazar koşullarına göre üretim becerilerinin yönlendirilmesi, fotovoltaik standartları ve etkileri, yerel yönetimlerde sorumluluk ve avantaj olarak fotovoltaik, Türkiye'de fotovoltaik uygulamalar, fotovoltaik malzeme teknolojisinde mevcut durum ve arge çalışmaları, Fotovoltaik sektöründe nitelikli iş gücü, bilinçli kullanıcı ve performans takibinin etkileri adlı konu başlıkları pek çok sayıda öğretim üyesi tarafından sunulacaktır. Fuarın son gunu olan 14 mart pazar günü ise firma seminerlerine yer verilecektir.

Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen "Güneş Enerjisi Teknolojileri" Fuarı, konusuyla ilgili dernekler tarafından da tam destek görüyor. T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstri Derneği, Temiz Dünya Ekolojik Çözümler Platformu, Cleanglobe Shaping the Solar Future,Yeşil Ekonomi Derneği, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, İnternational Centre For Hydrogen Energy Technologies, Alosbi, Çevkor, Epa, Tema, Hesiad, KOSGEB, Konya Sanayi Odası, Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ve daha bir çok kurum bu fuarda etkinlikleri ile göz dolduracaklar.

Basın sponsorları arasında, Güneş Enerjisi Dergisi, Hi Tech, Yapı Malzeme, Photovoltaik, Pv Magazine, Photovoltaics İnternational, Era Solar, Sun& Wind Energy, Lighting Magazine, Asian Solar, Enerji Burada, Elektrik Haber, Güneş Haber, Elektrik Burada, Erneuerbare Energien Dergileri ve web portallarının yer aldığı 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı yazılı ve görsel medya destekleri ile yoluna devam ediyor.

Haber Fx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder