3 Şubat 2010 Çarşamba

Enerji tasarrufuna "Yeşil Sertifika"

Miercom, 3Com’un kurumsal ürün markası H3C’nin veri merkezleri için ürettiği H3C S12508 ve S5820X anahtarlarının rakiplerinden %50 daha az enerji harcadığını onaylayarak “Certified Green” sertifikası verdi.

3Com, 3Com H3C S12508 veri merkezi anahtarlama çözümü ve 3Com H3C S5820X, Miercom tarafından düşük enerji kullanımına sahip ürünlere verilen “Certified Green” sertifikasını almaya hak kazandığını duyurdu. Miercom’un test sonuçları, H3C anahtarlarının kurumsal müşterilere yüksek performans, ölçeklenebilirlik ve kesintisiz çalışma sunarken rakiplerine göre %50’ye varan oranlarda daha az enerji harcadığını ve veri merkezi operasyonlarının maliyetlerini dramatik şekilde düşürdüğünü gösteriyor.

2010 yılının sonuna doğru dünya genelindeki büyük veri merkezlerinin yarısından fazlası maksimum enerji kullanım seviyelerine ulaşmış olacaklar. Bu enerji krizi nedeniyle de kurumlar işlerini devam ettirmek için gerek duyulan data ve iletişim tabanlı operasyonları büyütme imkanının zorlaşması anlamına geliyor. Yine bu sınırlar, yakın gelecekte enerji verimliliğinin ve data hatları üzerinden enerji taşımanın çok daha büyük önem kazanacağını gösteriyor. Bu krizi atlatabilmek için kurumlar veri merkezi altyapılarını yeniden gözden geçirirken veri merkezi çözümleri sunan üreticilerden de enerji verimliliğini öne çıkartan çözümler talep etmeleri gerekiyor.

Miercom sertifikasyonu, 3Com’un H3C çözümlerinin diğer rakip ürünlere göre nasıl daha yüksek enerji verimliliğine sahip olduğunu da; H3C’nin tam özellikli/düşük güç gerektiren modern tasarımlı ASIC teknolojisi, yüksek verimliliğe sahip I/O bileşenleri ve yönetim platformu tarafından konfigüre edilebilen enerji tasarruf fonksiyonları gibi özelliklerine vurgu yaparak açıkladı.

Buna ek olarak Miercom tarafından yayınlanan raporda; H3C’nin Intelligent Resilient Framework (IRF) teknolojisinin müşterilere ağ mimarilerini basitleştirme imkanı tanıyan 3Com’un bir başka “yeşil” inovasyonu olduğunu, bu sayede ileride oluşabilecek enerji ve soğutma ihtiyaçlarını düşürdüğüne de değinildi.

“3Com’u yeşil veri merkezi anahtarlama çözümleri üreten ilk ağ çözümleri firması olması nedeniyle kutlarım” diyen Miercom CEO’su Rob Smithers sözlerine şöyle devam etti;   “H3C S12508 ve S5820X gibi endüstriye liderlik yaparak, 2010 ve ilerisi için kurumların veri merkezlerinde enerji kullanımını düşürmelerine yardım eden ve çevresel bilinç yaratan çözümlerin farkındalığına katkı sağladığımız için mutluluk duyuyoruz. Her iki anahtarlama çözümü de maksimum veri transferi sırasında bile diğer 10G Ethernet çözümlerinin yayınlanmış tanımlamalarına oranla %50 daha düşük enerjiye ihtiyaç duydu.”

“Kapasiteyi arttırırken enerji ihtiyacını düşürmek kurumların bilgi teknolojileri yöneticileri açısından en öncelikli konulardan biri. Bu sorun özellikle enerji harcamalarının hızla yükseldiği ve enerji kapasite sınırlamaları nedeniyle bilgi teknolojileri altyapılarının ölçeklenmesi sorununun ortaya çıktığı veri merkezlerinde daha da büyük önem taşıyor” diye konuşan 3Com Türkiye Ülke Müdürü Nurper Rodoplu, “Miercom’un bu sertifikasyonu, 3Com olarak müşterilerimize verdiğimiz yeni nesil esnek ve yüksek ölçeklenebilirlik özelliklerine sahip veri merkezi çözümlerimizin aynı zamanda yüksek enerji tasarrufu sağlayacağı sözünün de gerçekleştiği anlamına geliyor” dedi

Basın bülteni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder