3 Şubat 2010 Çarşamba

Belkin'den Enerji Dostu Priz

Datagate Bilgisayar, Türkiye distribütörü olduğu Belkin International'ın "Conserve Surge Protector" isimli akım koruyucu prizini Türk tüketicisiyle buluşturuyor. Uzaktan kumanda kontrollü ürün, bugüne kadar görülmemiş ölçüde enerji tasarrufu sağlıyor.

Index Grup bünyesinde faaliyet gösteren Datagate Bilgisayar, Türkiye distribütörü olduğu Belkin International'ın "Conserve Surge Protector" isimli akım koruyucu prizini Türk tüketicisiyle buluşturuyor.

Bugün, çoğu ev elektronik ürünü "standby" konumuna getirilse bile enerji harcamaya devam ediyor. Bu "standby" enerji tüketimi, zaman içinde birikerek büyük enerji kayıplarına neden oluyor, çevreye zarar veriyor ve elektrik faturalarında yüzde 10'luk bir etki yaratıyor. Bu tespitten hareketle geliştirilen "Conserve Surge Protector", devamlı enerji sağlayan 2 soket ve uzaktan kumanda aracılığıyla enerji akışının kontrol edilebildiği 6 soketten oluşuyor. Devamlı enerji sağlayan soketlere buzdolabı, DVR, yönlendirici gibi sürekli çalışması gereken cihazlar bağlanabilirken, aynı anda prize takılı ancak çalışması kullanıcının ihtiyacına bağlı olan TV, ses sistemi gibi cihazlar da kapalı konumda bağlanabiliyor. Bu ürünle, cihazların "standby" konumdayken harcadığı enerji korunuyor ve önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanıyor.

Güvenli sistem
"Conserve Surge Protector", diğer Belkin akım koruma cihazları gibi ömür boyu üretici garantisi altında bulunuyor. Ayrıca, "Conserve Surge Protector"a bağlı olan cihazlar, voltaj artması, şimşek çakması gibi durumlarda hasar görürse, Belkin 100.000 ABD Doları'na kadar zararı karşılamayı taahhüt ediyor. Bu sayede, bir yandan kullanıcıya iç huzuru sağlanırken, bir yandan da değerli elektronik cihazlar korunuyor. Ayrıca, güvenlik kapaklarıyla, kullanım dışı soketler erişime kapatılarak aile bireyleri herhangi bir tehlikeden korunuyor. Kablo yönetimi klipsiyle de güç kabloları derli toplu bir biçimde tutulabiliyor.

21 metreye kadar kapsama
"Conserve" uzaktan kumanda, 21 metreye kadar kapsama alanına sahip bulunuyor. Hem duvara monte edilebilen hem de taşınabilen kumanda, istenen yere koyulabiliyor ve enerji tasarrufu yapmak ışıkları kapatmak kadar kolaylaşıyor. RF teknolojisi içeren kumanda, duvar ve nesnelerin dahi içinden geçen güçlü bir kablosuz enerji sunuyor ve dolapların arkasına ya da mobilyaların altına yerleştirilebiliyor. Kanal eşlemeyle, ev içinde birden fazla "Conserve" birimini kontrol etmek için tek bir uzaktan kumanda kullanılabiliyor.

N.BARIŞ / PcHayat.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder