5 Şubat 2010 Cuma

Fujitsu 15 milyon ton sera gazı salınımını nasıl önleyecek?

Japon teknoloji şirketi Fujitsu, doğaya 15 milyon ton sera gazı salınımını 2012 yılı sonuna kadar önleyeceğini açıkladı.

İSTANBUL - Fujitsu’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Çevreci Politikalarda Yenilikçilik programı kapsamımda Çevreci Bilişim teknolojileri (BT) yatırımlarına hız vereceği, bu atakla enerji üretiminden kaynaklanan karbondioksit (CO2) salınımlarını çarpıcı oranda azaltmayı planladığı bildirildi.

Şirket, bu sayede 2009’dan başlamak üzere 2012 yılı sonuna kadar dört yıllık süreçte 15 milyon tonun üzerinde karbon salımını önleyeceğini duyurdu. Böylece Çevreci Politikalarda Yenilikçilik (Green Policy Innovation) programı ile çevreyi korumaya yönelik orta vadeli Green Policy 2020 vizyonu doğrultusunda önemli bir adım atılmış olduğu belirtilen açıklamada, Fujitsu’nun, yenilikçi teknolojilere yaptığı yatırımlar ile 2007-2010 arasındaki dört yıllık dönemde de CO2 salımını 7 milyon ton azaltmayı başardığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Fujitsu’nun, Ar-Ge’ye her yıl 2.5 milyar dolar harcadığı belirtildi. (anka)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder