3 Şubat 2010 Çarşamba

Geleceğin Bilim Adamları Burada Yetişecek

Kocaeli gençliğinin iyi yetişmesini hedefleyen Bilim ve Teknoloji Kulübü, küçük kaşiflerin önünü açıyor.

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli gençliğinin iyi yetişmesini hedefleyen Bilim ve Teknoloji Kulübü, küçük kaşiflerin önünü açıyor.

Genç nesilleri daha çocuk yaşta bilimle kucaklaştırma amacı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü geleceğin bilim adamları çocuk yaşta keşfetmeye devam ediyor. Plaj yolunda bulunan kulüp normal fonksiyonu haricinde çocuklar için yaz ve kış kampları düzenliyor.

Genç nesilleri daha çocuk yaşta bilimle kucaklaştırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Kulübü'nü 2 bin 500 metrekarelik alana kurarak bilim alanında Türkiye için önemli bir adım attı. Bilgi çağının ihtiyaç duyduğu toplumsal değişim ve bilgi tabanlı ekonomik kalkınma için sorgulayıcı, araştırıcı ve yenilikçi fertler yetişmesine ön ayak olma amacını taşıyan Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü, bilimsel düşünceye ve yeni teknolojilere ilgiyi arttırmak ve özellikle gençlerde merak duygusu, öğrenme ve keşfetme duygularını uyandırmak için çalışıyor.

Bilim kulübünde birçok çalışma tatbiki olarak gerçekleştiriliyor. Özel seçilmiş düzeneklerin bulunduğu laboratuarda temel bilimler deneylerle keşfettiriliyor. Öte yandan teknoloji atölyesi konseptiyle robotik, elektronik ve bilişim gibi teknoloji, tasarım ve mühendislik uygulamaları yapılıyor. Ziyaretçilere ve öğrencilere, çeşitli ilginç bilimsel gösteriler yapılıp, bunların bilimsel mekanizması anlatılarak gösteri salonunda bilim temalı tiyatrolar sahneleniyor. Şehrin merkezi noktalarında festivaller ve sergiler düzenleyecek olan bilim kulübü, Kocaeli çapında proje yarışmaları da düzenleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder