2 Şubat 2010 Salı

Nvidia ve ABD Illinois Üniversitesi güçlerini birleştirdi

NVIDIA ve ABD Illinois Üniversitesi, paralel işlemcileri programlama üzerine dünyanın ilk ders kitabını çıkarmak için güçlerini birleştirdi.

Türünün ilk ders kitabı olan Programming Massively Parallel Processors:A Hands-on Approach (Büyük Sayıdaki Paralel İşlemcilerin Programlanması: Uygulamalı Yaklaşım) kitabı bugün piyasaya çıkarıldı. Kitabın yazarları, NVIDIA Fellow ve eski baş bilim adamı Dr. David B. Kirk; ve ABD Urbana Champaign’deki Illinois Üniversitesi’nde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Koordine Bilim Laboratuvarı Başkanı, Evrensel Paralel Hesaplama Araştırma Merkezi ortak direktörü ve CUDA Mükemmellik Merkezi baş araştırmacısı Dr. Wen-mei Hwu.

256 sayfalık ders kitabı, ileri düzey öğrencilere ve profesyonellere paralel programlamanın ve GPU mimarilerinin temel kavramlarını öğretmeyi amaçlayan ilk ders kitabı özelliğini taşıyor. Morgan-Kauffman yayınevi tarafından yayınlanan eser, paralel programların oluşturulmasına ilişkin çeşitli teknikleri inceliyor ve çok sayıda vaka analizi yapıyor.

Kitabın ana özellikleri:

    * Bu ilk ve tek ders kitabı, güçlü bir paralel mimari içinde nasıl program yapılacağını öğretiyor
    * NVIDIA’nın sağladığı içeriklerden bazıları, dünya genelinde 300 üniversitenin müfredatında yer alıyor
    * Kitabın bölümlerinin taslakları, Illinois Üniversitesi’nde Kirk tarafından test edildi ve öğretildi
    * Kitapta özel olarak güçlü paralel ortamlar için geliştirilmiş olan NVIDIA®paralel hesaplama dili CUDA™ C ve OpenCL™ kullanılıyor

Programming Massively Parallel Processors:A Hands-on Approach ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen mikrositeyi ziyaret edin. Kitabı doğrudan Elsevier veya Amazon üzerinden satın alabilirsiniz.

Yunus Emre Anse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder