9 Şubat 2010 Salı

Türk şirketi, Hindistan'da elektrik kaçağını önleyen sayaç üretecek

Dünyanın önde gelen elektrik sayacı üreticilerinden Elektromed, Hindistan'daki fabrika açması ile ilgili Hintli ortağı Gloabtel ile yaptığı sözleşme, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı Hint-Türk iş forumunda imzalandı.

Termikel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya'nın ve Glabtel Convergence Pvt.Ltd. şirketi temsilcilerinin imza töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de hazır bulundu.

Hint-Türk iş forumunun ardından Cihan'a konuşan Termikel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, Hindistan'da 70 milyon sayaç bulunduğunu ve bunun Türkiye'nin nüfusuna tekabül ettiğini söyledi. Yeni teknoloji ile kaçak elektriğin önüne geçmek isteyen Hindistan'ın talebine şirket olarak cevap vermeyi amaçladıklarını dile getiren Kaya, yüzde 50 ortaklıkla Hindistan'da kurdukları şirket altındaki fabrikalarında 1 milyon sayaç üretim kapasitesi hedeflediklerini söyledi.

21 farklı kaçak elektrik kullanımı sisteminin önünü kesebilmek için özel bir sayaç tipi ürettiklerini söyleyen Kaya, söz konusu tesis ile 25 milyon ciro hedeflediklerini dile getirdi.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder