19 Mart 2010 Cuma

Bilişim devlerinin Kayseri buluşması

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon devlerinin buluştuğu konferanslar düzenlendi. 17-18 Mart tarihlerinde düzenlenen konferanslara Superonline, TTNET, Sebit, Türk Telekom, Karel Elektronik ve Nokia-Siemens gurubu temsilcileri katıldı.

'Bilişim Günleri 2010' kapsamında konferansı düzenleyen ERÜ Elektronik Kulübü Başkanı Abdulsamet Halıcı, konferansın amacına yönelik olarak konuşma yaptı. Halıcı, "Konferanslarda öğrencileri telekomünikasyon yönünden bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu sebeple sektörün önde gelenlerini Kayseri'ye getirme kararı aldık. Konferansın yararlı olmasını umuyoruz" diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın ilk gününde konuşma yapan Superonline temsilcisi Hanife Gümüş, telekomünikasyonun ilerleme süreci ve bu sistemlerin insan yaşamı üzerinde etkilerini anlattığı konuşmasında, "Bilişim sektörü artık dünya uluslarının en önemli işlerinden biri haline gelmiştir. Bunu takip edebilmek çok önemli. İrlanda, intel ve symentec gibi markalarla sözü geçen bir ülkedir. Bununla bağlantılı olarak İrlanda'da artık bilişim sektörünü takip eden bakanlık seviyesinde devlete bağlı bir kurum oluşturdu. Bu kişiler bilişim sektörünü takip ediyor ve bu sektörün nereye gitmekte olduğunu izliyor" dedi.

"TÜKETİCİ İLETİŞİM ARAÇLARINDAN VAZGEÇEMEZ"

Superonline temsilcisi Hanife Gümüş, yapılan araştırmalarda, zor ekonomik şartlar altında tüketicinin vazgeçeceği en son şeyler arasında iletişim araçlarının bulunduğunu belirterek, iletişim araçlarının insan hayatı için çok önemli olduğunun altını çizdi. Hanife Gümüş, "Dünya'da 10 yıl önce 5 bin site vardı şimdi baktığımızda güncel site sayısı 200 bin'e ulaşmış durumda. Blog yapılanmalar sonucunda artık herkesin kendine ait bir sitesi olmaya başladı" diyerek sözlerine son verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder