19 Mart 2010 Cuma

Türkiye'nin ekonomik gelişimi Ceyhan'dan geçiyor

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin Ceyhan'dan geçtiğini söyledi.

Ceyhan'ın enerji merkezi olmakla birlikte dünyanın gündemine girdiğini belirten Karakuş, "İlçe, mega projelerin ve global gelişmelerin, ilgi odağı olmaya başlamıştır." dedi.

Zaman Gazetesi Adana Bölge Yayın Temsilciliğini ziyaretinde soruları cevaplandıran Karakuş, "Ceyhan'da yakın zamanda hayata geçecek olan rafineriler, diğer yatırımları, tersane ve petro kimya tesisleri ilçeyi Türkiye ve dünyanın gündemine sokmuştur. Geçenlerde bu yatırımlara bağlı olarak Adana il genel meclisinde Çalık Grubunun rafineri ve SANKO holdingin kuracağı Petro kimya yatırımlarının onayı çıktı. Bunlarla birlikte binlerce iş istihdamı oluşacak. Onun için Ceyhan'ın bir vizyon, misyon ve ufuk şehri olması kaçınılmaz hale gelecektir. Dolayısıyla bu yatırımlarla birlikte Ceyhan Türkiye'nin hayat kaynağı durumuna gelecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin önemli tarımsal üretiminin bol olduğu ilçenin dünya enerji şehri olmasıyla birlikte dünyadaki konumunu değişeceğini anlatan Karakuş, "Nasıl ki Türkiye'nin en büyük projeleri olan GAP ile birlikte Güneydoğunun tarımsal faaliyetleri arttı. İşte Ceyhan'ında enerji konusunda dünya ile olan bağlantıları artmış olacak. Buna paralel olarak Ceyhan Türkiye'nin ekonomik lokomotifi haline gelecek. Dünya ülkeleri Ceyhan'ın kıymetini çok iyi bilir duruma geldi. Onun için öncelikle, ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşları sürekli bir araya gelip plan ve proje üretmeleri gerekir. Burada yatırımda bulanacak firmaların ihtiyaçlarını karşılamak için öncelikle tedarikçi firmalar şimdiden oluşturmak gerekecek." şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde Ceyhan'a 4 bölümden olaşan mühendislik fakültesinin açılmasının enerji yatırımları açısından çok büyük bir eksikliğin tamamlandığını kaydeden Kaymakam Karakuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Çukurova Üniversitesi rektörü Alper bey ile önümüzdeki günlerde bir görüşme yaptık. Mühendislik fakültesinden hemen sonra bir de işletme bölümü açılmasının sözünü de almış olduk. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Biz de kaymakamlık olarak buna bağlı olarak ileride kurulması planlanan Ceyhan Üniversitesi projesini hayata geçirmek için 5 ile 10 bin dönüm genişliğinde bir arsa aramasına başladık. Çünkü ilçenin gelişim göstermesinin en önemli kısmı eğitimdir." ifadesini kullandı. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder