19 Mart 2010 Cuma

Düzce Üniversitesi gelişiyor

 Düzce Üniversitesine bağlı  Orman, Teknik Eğitim,  Tıp, Fen Edebiyat, Mühendislik Fakültelerinin ardından  İşletme ile Sanat ve Tasarım Fakülteleri de resmen kuruldu. Kuruluşunun 4.yılında 7 Fakülte’ye ulaşan Düzce Üniversitesi hızla gelişiyor. Yatırımların devam ettiği Düzce Üniversitesi büyümeye devam ediyor.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin hedeflerini, projelerini ve sorunlarını  anlattı. Düzce Üniversitesinin kuruluşu öncesinde bünyesinde 3 fakülte, eski bir hastane, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu olduğunu hatırlatan Şerifoğlu bugün gelinen noktaya dikkat çekti.

Rektör Şerifoğlu, Üniversitenin 4. yılında ise 2 tane  planlama aşaması olmak üzere toplam 8 fakülte, 3 Enstitü,Yeni bir Hastane, 2 Yüksekokul (1 tane daha kuruluyor ), 8 Meslek Yüksekokulu, 3 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 5 Rektörlüğe bağlı bölüme ulaştıklarını kaydetti.

Şerifoğlu, hedefleri ve projelerine ilişkin yaptığı konuşmada  hastane, eğitim ve diğer hizmet birimleri için kalite belgesi hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti: Teknopark, Uzaktan Eğitim, 100 bin öğrenci, ‘İstihdam garantili’ üniversite (Yeni/yenilikçi birimler, Sanayi ile iletişim ve işbirliği, Eğitim süreçlerinin kalitesinin geliştirilmesi) , Sağlık VadisiÜniversiteye bağış ve tahsislerinin yapılamamasını önemli bir sorun olarak gösteren Şerifoğlu “ Merkez İlçede Üniversite’ye bağış, hibe ve tahsis gerçekleşmiyor.Çevre ilçelerden önemli ölçüde destek alıyoruz. Beş ilçede beş meslek yüksekokulu bağışlarla kuruldu.Çilimli’de arsa bağışı yapıldı.Gümüşova Belediyesinin 400 dönüme kadar çıkabilecek arazi bağışı gerçekleşti. Kaynaşlı’da arazi, Yığılca’da da yer tahsisi sağlandı.”

Hayırseverlere ve işadamlarına “Merkez Yerleşkeye katkılarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz” şeklinde çağrıda bulunan Rektör Şerifoğlu, ihtiyaçlarını şöyle sıraladı: Bina; Fen-Edebiyat Fakültesi,Yabancı Dil Yüksekokulu,Öğrenci Sosyal Merkezi,Sağlık ve Sosyal Hizmet Fakültesi,Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Arsa; Teknopark, İkinci Merkez Yerleşke Alanı, Yerleşkeler etrafında genişleme bantları”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder