19 Mart 2010 Cuma

Üniversiteye Dev Laboratuar

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Merkezi Laboratuar binası temel atma töreni dün Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi’nin kuruluşunun 4. yıldönümü nedeniyle Atatürk büstüne çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Kılıçkaplan ve Vali Mustafa Toprak, birer konuşma yaptı.

Üniversitenin kurulduğu günden bu yana ellerindeki olanakları en iyi şekilde kullanarak üniversiteyi geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Kılıçkaplan, bunu şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesi ile yerine getirdiklerini anlattı. Mühendislik Fakültesi ek binası ve merkezi laboratuar binasını yaparak büyümeyi daha da hızlandıracaklarını anlatan Prof.Dr. Kılıçkaplan, binaların tamamlandığında Mühendislik Fakültesi’nin de fiziki olarak rahatlayacağını anlattı.

Merkezi laboratuarda kullanılacak malzemelerin alımlarına da başladıklarını ifade eden Prof.Dr. Kılıçkaplan, üç yıl içersinde tüm malzemelerin alınmış olacağını vurguladı. “kurulacak olan çağdaş laboratuar ile öğretim elemanlarımızın bilim dünyasındaki yerlerini daha da yukarılara çıkaracaklarına inanıyorum” diyen Prof.Dr. Serdar Kılıçkaplan, 2006 yılından bu zamana kadar öğrenci sayısının yüzde 88, akademik personel sayısının ise yüzde 81 oranında arttığını, merkez kütüphanedeki kaynak sayısının yüzde 157, idari personel artış oranının ise yüzde 125 olduğunu vurguladı.

Vali Mustafa Toprak ise yaptığı konuşmada üniversitenin büyük bir ihtiyacı olan ek bina ve merkezi laboratuar inşaatına ancak başlanabildiğini ifade ederek, binaların kısa sürede bitmesi halinde Çorum’un yararına işlerde yapılabileceğini belirtti. Yerleşke ile ilgili zemin etüdü çalışmalarının da son aşamaya geldiğini ifade eden Vali Toprak, üniversitenin gelişmesi için akademik kadro sayısının artırılması gerektiğini, gelişmenin temelinde bilimsel çalışmaların yer aldığını vurguladı. Kurulacak laboratuarın mesleki bir laboratuar olacağını anlatan Vali Toprak, sanayi ve üniversite arasındaki işbirliğinin de artırılması gerektiğini vurguladı. Proje sayılarının artırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Toprak, “teknolojik gelişmelere ayak uydurmalı ve teknolojiyi kendimiz üretir hale gelmeliyiz. gelişme ancak bu şekilde olur” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder