19 Mart 2010 Cuma

Türkiye'de Üretilen General Mobile DST 500 Cep Telefonu Tanıtıldı

Türk insanının, cep telefonlarına kısa bir sürede alıştığını ve sık sık cep telefonlarını yenilediklerini biliyoruz. Neden ülkemizde cep telefonu bu kadar çok seviliyor? Bu soruya verilebilecek pek çok yanıt var ama "geri kalmış ülkelerde sosyal statü göstergesi" gibi geyiklere hiç değinmek istemiyorum. Ortada bir realite var; Türk insanı cep telefonu kullanmayı seviyor. Ama sorun şu ki, artık araba üretiyoruz, beyaz eşya üretiyoruz bir çok ürün artık Türkiye'de üretilebiliyor ama cep telefonu...

Uzun süredir tartışılan bir konudur aslında "neden biz de kendi cep telefonumuzu üretmiyoruz". Sonunda yerli malı cep telefonu için bir adım atıldı ve General Mobile ile Anel DST 500'ün Türkiye'de üretilmesi için antlaşmaya vardı. Anladığımız kadarıyla, DST 500'ün parçaları yurtdışından gelecek ve İstanbul Ümraniye'de kurulan fabrikada montaj üretimi yapılacak.

Bir çok internet sitesinde ve gazetelerde yazılanın aksine DST 500 Türkiye'nin ilk yerli malı cep telefonu değil. Daha önce Aselsan  1998 yılında ilk yerli malı cep telefonunu üretmişti fakat Aselsan, cep telefonu üretiminde pek başarılı olamadı.

Şimdi General Mobile ile Anel iş birliği ile cep telefonu sektörü için küçük ama Türkiye için büyük bir adım atılmış olundu. Ne diyelim, hayırlı olsun.

Cep telefonu 250 liradan satışa sunulacak, 2 MB kamera ve çift sim kart desteği ile beraber gelecek ve Rusya, Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve Türkiye'nin komşu ülkelerine de ihraç edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder