16 Mart 2010 Salı

Demir-Çelikte Büyük Ortaklık

 Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal ile Türk şirketi Dayen, Kuzey Irak’ta yaklaşık 130 milyon dolarlık bir yatırıma ortak olarak imza atıyor. Bu ortaklığın ilginç tarafı; ArcelorMittal’in Türkiye temsilcisinin Galatasaray’ın başkan adayı Adnan Öztürk, Dayen’in sahibinin de Öztürk’ün listesindeki Reşit Sinanlı olması.

Hintli çelik üreticisi ArcelorMittal Türk şirketi Dayen ile Irak’ın kuzeyinde çelik üretim tesisi kuruyor. Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal, Süleymaniye kentinde kurulacak çelik üretim tesisinde hurda metalden yılda 250 bin ton yapıyı güçlendirmekte kullanılan inşaat demiri üretimi yapılacağını açıkladı.

Üretimin daha sonra ikiye çıkabileceği belirtilen çelik üretim tesisi için 100 ile 130 milyon dolar yatırım yapılacağı kaydedildi. Bu yılın ikinci yarısında inşa edilmeye başlanacak çelik üretim tesisinin 2011 yılının dördüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

GALATASAY BAĞLANTISI

Kuzey Irak’taki ortaklığın arkasında ilginç bir Galatasaray bağlantısı da bulunuyor. Adnan Öztürk, Galatasaray başkanlığı için Adnan Polat’ın rakibi. Reşit Sinanlı’nın ise iki sene önceki kongrede Adnan Polat’ın listesine girmesi söz konusuydu. Ancak Polat son anda Sinanlı’yı listeye almadı. Reşit Sinanlı şimdi ise Adnan Öztürk’ün listesinden Galatasaray yönetimine aday.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder