29 Mart 2010 Pazartesi

Dev Site Yenileniyor: Wikipedia/Vikipedi

Wikipedia  şimdiye kadarki en büyük değişimini geçirmek üzere. 500.000 kişi çoktan yeni Wikipedia'yı kullanıyor aslında. Ve %80'i de yeni dizayndan memnun.

Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Foundation , değişikliklerle daha basit bir Wikipedia hedefliyor.

Belli başlı değişiklikler şöyle:

* Sitenin genel görünümü değişecek. Yeni temanın adı Vector ve önemli işlevlerin daha kolay bulunmasını kolaylaştıracak.

* Sayfa düzenlemek(editlemek) kolaylaştıralacak. Siteye acemi olanların, işlevleri kolayca kullanabilmesi için yardım alabilecekleri bir alan olacak.

Diğer yenilikler neler; yeni tasarım ne zaman?

* Sitenin düzeni de değişecek. Bu da daha basit bir şekilde hazırlanmış ve arama çubuğunun yerini bulmak artık daha kolay olacak.

* Sayfaların PDF'leri yapılabilecek. Aslında bu özellik üye girişi yapanlar için vardı ama şimdi siteye giren herkese açık olacak.

* Wikipedia'ya yeni bilgiler ekleyenler için bilgi ekleme ve düzenleme sistemi de basitleştirilecek. Artık daha az wiki kodu gözükecek ve asıl düzenleme sayfasının düzeni basitleştirelecek.

Yeni görünümlü Wikipedia , Nisan'ın sonlarına doğru herkesin kullanımına açılacak. Yeni görünümü beğenmezseniz de, üye girişi yapıp "eski görünüme geç" seçeneğine tıklamanız yeterli.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder