17 Mart 2010 Çarşamba

Hacettepe Üniversitesi Teknokent Günleri

Hacettepe Üniversitesi "2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, 25-26 Mart 2010 tarihlerinde düzenlenecek "Hacettepe Üniversitesi Teknokent Günleri" için kapılarını açıyor.

Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş. tarafından organize edilen "Hacettepe Üniversitesi Teknokent Günleri" 25 Mart 2010 tarihinde saat 13:00'da Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampusu Kültür Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluşacak. Katılımın ücretsiz  olacağı etkinliğe Japonya Chiba Üniversitesi'nden Prof. Dr. Koichi Ito, Niigata Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kenichi Mase, Kansai Rousai Hastanesi'nden Ortopedi ve Spinal Cerrahi Şefi Doç. Dr. Tetsuo Ohwada ve JETRO Türkiye Genel Müdürü Yoshiaki Ishihara panelist konuşmacı olarak katılacaklar.

Sanayici, akademisyen, üniversite öğrencileri, Teknokent firmaları ve girişimcilerin ortak bir platformda buluşturulması hedeflenen "Hacettepe Üniversitesi Teknokent Günleri"nde üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çeşitli yeni araştırma ve uygulama yöntemlerinin sunulacağı paneller düzenlenecek. Ayrıca, sanayici ve akademisyenlerin ortak proje üretmek amacıyla bir araya geleceği toplantılar da organize edilecek. Etkinlik kapsamında "Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri - Fen Bilimleri ve Mühendislik Proje Yarışması Ödülleri" de sahiplerini bulacak.

"Hacettepe Üniversitesi Teknokent Günleri" ile Japonya'daki üniversitelerin; sanayi ile işbirliği, ARGE projelerinin oluşturulması ve yürütülmesi gibi konulardaki tecrübelerini Türkiye'deki sanayici ve akademisyenlerle paylaşmaları hedefleniyor. Etkinlik kapsamında ayrıca, Türkiye ile Japonya'daki üniversiteler arasında akademik değişim, işbirliği ve ortak ARGE projelerinin oluşturulması amaçlanıyor.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek diğer etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder