29 Mart 2010 Pazartesi

Nevada'da Paul Murad rüzgarı

Azeri kökenli Paul Murad ABD'nin Nevada eyaletinde vali yardımcılığı için aday oldu. Anketlerde Murad rakiplerinin önünde gidiyor.

Amerika’nın gözde şehirlerinden olan Las Vegas şehrini de kapsayan Nevada eyaletinde yapılacak yerel seçimlerde heyecan gitgide artıyor. Beş yaşına kadar Bakü'de yaşayan Paul Murad, New York'ta dernek yöneticileri ile biraraya geldi.

Uluslararası işletme ve pazarlama konusunda birçok önemli firma ile çalışan Murad, orta kesimin sesi olması nedeniyle bu görevi yapabileceğine inandığını söyledi. Sohbet toplantisinda, Nevada’da ekonominin canlanması , turizmin daha iyi bir seviyeye getirilmesi ve istihdamın artırılmasına çalışacağını dile getirdi.

Genelde vali yardımcısının sadece vali vekili olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirten Murad, vali yardımcısının eyalet bazında Ekonomik Kalkırdınma, Nevada Film ve Turizm komisyonlarına başkanlık görevini yürüttüğünü belirtti. 2 milyon nüfuslu Nevada'ya, yılda 40 milyon turistin geldiğini belirten Murad, "50-50" adlı bir iş geliştirme planı olduğunu açıkladı

Eğer seçilirse, 50 uluslararası 50 Amerika içinde büyük firmaları Nevada'ya çekmek içın çalışma yapacağını belirtti.
Kampanyasında birçok farklı metodla seçmenlere ulaşıldığını belirten Murad, iki tane tam zamanlı ve çok sayıda gönüllü çalışanın olduğunu açıkladı.

Kampanyansına destek vermek isteyenlerin, kampanya ofisini aramalarını söyleyen Murad, "Amerika'nın neresinde olursanız olun teknoloji ve internet ile Neveda seçmenlerini arayarak, bana yardımcı olabilirsiniz" dedi. Ayrıca,Paul Murad, çok yakın zamanda medya mülakatlarına da başlayacağını açıkladı.

Programı organize eden Azerbaycan Amerika Derneği Başkanı Tomris Azeri ve Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi Ali Çınar, Paul Murad'ın kazanacağına inandıklarını belirtti. ASA Başkanı Tomris Azeri’de , "Türk Dünyasının Amerika'da güçlü olmaya başladığını ve Nevada gibi önemli bir yerde, validen sonra en önemli kişi olarak görev yapmanın, Türk Dünyasının elini daha çok güçlendirecektir" dedi.

"Aramızda birçok genci görmekten de mutluluk duyuyoruz" diyen Azeri, Paul Murad'a büyük bir destek kampanyası yapacaklarını açıkladı.

"Genç ve dinamik bir Azeri kardeşimizin önemli bir göreve talip olması, gençlerimize örnek olmalı" diyen Çınar, "Paul Murad'a destek vermeliyiz" şeklinde konuştu.

"Nisan ayında Kaliforniya'ya giderek Türk toplumu ile biraraya geleceğim" diyen Murad, Amerika içinde birçok eyaletlerde programlar yapılacağını söyledi

ANKETLER PAUL MURAD’İN KAZANACAĞINI GÖSTERİYOR

Stonewall Dems anketine göre, vali yardımcısı adayı Murad, yüzde 73 gibi büyük bir rakam ile ankette ilk sırada yer alıyor. Haziran ayında yapılacak ön seçimlerde diğer adayların çok zayıf olduğunu belirten Murad, Cumhuriyet Partisi'nden aday olacak rakibin de çok güçlü olmadığını söyledi. Las Vegas Review gazetesinde çıkan habere göre de, Paul Murad'ın şansı diğer rakiplerine göre çok büyük olduğu dile getiriliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14255585.asp?gid=200

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder