5 Mart 2010 Cuma

Yürüyen Park Meclis gündeminde

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, önceki belediye yönetimi tarafından heyelan bölgesine yapılan Yıldırım Beyazıt Piknik Alanıyla ilgili, Belediye Meclisi’ne bilgi verdi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, önceki belediye yönetimi tarafından heyelan bölgesine yapılan Yıldırım Beyazıt Piknik Alanıyla ilgili, Belediye Meclisi'ne bilgi verdi. Parkın eski ile mevcut halini video görüntüleri ve fotoğraflarla anlatan Demirel, heyelanın can ve mal güvenliği yönünden alınan tedbirleri ve yürütülen idari ve yasal çalışmaları anlattı.

Etimesgut'taki, eski adı Almina Park olan ve 2006-2008 yıllarından yapılan inşaatla Yıldırım Beyazıt Piknik alanına dönüştürülen, heyelan dolayısı ile son 3 aydır kamuoyunun gündeminde yer alan parkla ilgili, Ak Parti ve CHP Meclis Grupları ayrı ayrı önerge vererek araştırma istedi. Belediye Başkanı Enver Demirel, Meclis'e gündem dışı detaylı olarak bilgi verdi.


PARKLA İLGİLİ GERÇEKLER

Parkın inşa edildiği alanın 1990'da Yenimahalle Belediye Meclisi'nce okul yeri olarak tahsis edildiğini belirten Demirel, şunları söyledi. “1991'de Etimesgut Belediye Meclisi'nce

heyelan nedeniyle rekreasyon alanına dönüştürüldü. 1998'de ağaçlandırma yapmak için Çevre Bakanlığı'ndan 30 milyar TL ödenek alındı. 2005'de park yapımına başlandı. MTA; “heyelan bölgesidir, yapılaşma yapılamaz” raporu verdi. 2006'da ihale edildi. MTA'nın raporuna rağmen park inşaatı başladı. 28.06.2006'da yapılan ihale ile yapım işi Pidosan İnş.San. Ltd. Şirketi'ne verildi. 2008'de parkın kesin kabulü yapıldı. İhale bedeli 1.697.000 TL olarak belirlenirken, parkın yapımı için %10'luk artış ve KDV ile birlikte toplam 2.202.489,57 TL ödendi”. 2009'da heyelana karşı tedbirler almaya başladıklarını ifade eden Demirel, yaz boyunca tamir ve küçük çaplı tadilatlar yapıldığını ve konu ile ilgili hukuki süreç başlatıldığını söyledi.


YAZIŞMALARA OLUMLU CEVAP YOK

Demirel, parkta 2009 Aralık ayında kayma ve çökmeler meydana geldiğini belirterek, “MTA, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne başvurarak teknik destek talep ettik. Ayrıca yapımcı şirketin sorumluluğunu hatırlatılarak, tedbir almasını istedik.

Teknik destek talep edilen resmi kurumlar ile kayan ve çöken yerlerle ilgili sorumluluğu hatırlatılan Pidosan Ltd .Şti'nden olumlu cevap alamadık” diye konuştu.


TEDBİRLER ALINIYOR

Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden teknik destek sağladıklarının altını çizen Demirel, sondaj çalışması, bilirkişilerin raporları ve uzmanların görüşleri doğrultusunda geliştirilen acil tedbirleri uygulamaya koyduklarını ve fore kazık çalışması yaptıklarını ifade etti. Demirel, “Parkın yukarısında yer alan konutların da zarar görmemesi için Belediyemiz imkanları ile 1684. sokakta; 20 mt. derinliğinde, 80 cm2 çapında ve 40'ar cm aralıklarla 75 adet forekazık yapılmıştır. Belediyemiz, gerekli teknik ve idari tedbir ve çalışmaların yanı sıra konuyu yargı'ya da intikal ettirmiş olup, süreç devam etmektedir” şeklinde konuştu.


ESKİ BAŞKAN'IN SÖZLERİ!

Başkan Demirel açıklamalarını, parkı inşa eden eski belediye başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın bir televizyon programında yaptığı “Orası heyelan bölgesi dediler, park yapılamaz dediler, ben yaptım ve bunu yapmanın da mutluluğunu yaşıyorum” şeklindeki açıklamalarını Meclis üyelerine dinleterek, “Takdiri Meclisimiz'e ve yüce kamuoyuna bırakıyorum” dedi. Parkın yapımını gerçekleştiren eski başkan Yılmaz'ın yerel bir gazeteye yaptığı; “Parka kamyon çarptı, o yüzden kayma oldu, belediye ise tedbir almadı” şeklindeki açıklamaları ise özellikle mensubu bulunduğu AK Partili ve CHP'li meclis üyelerini güldürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder