15 Şubat 2010 Pazartesi

Autodesk çözümleri inşaatta verimliliği artırıyor

Autodesk’in İnşaat ve Arazi konularındaki çözümleri, Autodesk ve Türkiye Dağıtıcısı Sayısal Grafik tarafından Ankara Hilton Otel’inde organize edilen etkinlikte, sektörün temsicileri ile paylaşıldı. Toplantıda, AutoCAD Civil 3D’nin dinamik model tabanlı yapısı sayesinde altyapı projelerinin üretimine getirdiği hız ve hassasiyet, proje takımının bir arada çalışmasını sağlayan teknolojisi ve bu teknolojiyle üretilmiş projelerden örnekler sunuldu.

Günün ilk konuşmacısı Autodesk’ten Willy Luce İnşaat Mühendisliği Projelerinde BIM (Yapı Bilgi Sistemi) teknolojisinin kullanımı hakkında bilgi vererek, farklı disiplinlerde ve farklı mekanlarda çalışan proje ekibinin Autodesk ürünlerini kullanarak nasıl daha verimli ve koordine çalışabileceklerini anlattı.

Autodesk’in Arazi Geliştirme, Ulaşım, Çevre ve Enerji konularında sunduğu çözümlerden bahseden Luce; Autodesk’in hidroloji ve görselleştirme konularındaki yeni satın almalar ile bu çözümleri çok daha güçlendirerek ilerlediğinden bahsetti. Konuşmasını yurtdışında Autodesk Çözümleri ile gerçekleştirilmiş başarılı proje örnekleri ile bitirdi. Daha sonra Mimpaş Mühendislik A.Ş.’den Alper İpek, AutoCAD Civil 3D ve HEC-RAS entegrasyonu ile ilgili bir sunum yaptı ve gerçekleştirdikleri projelerden örnekler sundu.

Etkinlik kapsamında kullanıcılar Autodesk’in Arazi Geliştirme ve Ulaşım konularındaki çözümlerini kullanarak gerçekleştirdikleri projeleri izleyiciler ile paylaştı. İlk olarak Yüksel Proje Uluslararası A.Ş.’den Münif Çelebi “Kazı Şevlerinde Oluşan Deformasyonların AutoCAD Civil 3D Kullanılarak Modellenmesi” konusunda bir sunum yaptı. Ardından EMAY Uluslararası Müh. ve Müş. Ltd. Şti.’den Murat Kınık AutoCAD Civil 3D kullanarak gerçekleştirdiği “Kemerburgaz Yassıören Yolu K9 Arabacı Konağı Kavşağı” projesini detaylı olarak anlattı. Son olarak da Zorlu Yapı Yatırım A.Ş.’den Bülent Gülcan “Zorlu Center” Projesi’ni ve AutoCAD Civil 3D ile hafriyat projelerini nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

Etkinlikte, deneyimli kullanıcılar için 2 de atölye çalışması yapıldı. Atölyeler Autodesk Yetkili Satıcısı Prota Bilgisayar’ın teknik ekibi Songül Bilge ve Murat Özmen tarafından gerçekleştirildi.

Autodesk Hakkında
Autodesk, Inc.  imalat, altyapı, inşaat, medya ve eğlence pazarlarına yönelik 2 ve 3 boyutlu tasarım ve görselleştirme yazılımları geliştirme konusunda lider bir teknoloji şirketidir. 1982’de AutoCAD yazılımının pazara sunulmasından bu yana, Autodesk, en kapsamlı “son teknoloji” prototip çözümleri geliştirerek, müşterilerinin fikirlerini gerçek hayata geçirmeden önce tecrübe etmelerine yardımcı oluyor. Fortune 1000 şirketleri para ve zamandan tasarruf etmek, kaliteyi artırmak ve yenilikçiliği teşvik etmeye yönelik olarak, tasarım sürecinin ilk evrelerinde gerçek performansı hayallerinde canlandırmak, benzetim yapmak ve analiz etmek için gereken araçlar konusunda Autodesk’e güveniyor. Autodesk ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.autodesk.com’dan ulaşılabilir.

Detaylı bilgi için:
Birgül Açar – GCI / Cohn&Wolfe İletişim Danışmanlık 212 328 31 39

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder