2 Şubat 2010 Salı

Bilim Konseyi'nden üniversitelere öneri

Almanya'da federal hükümete ve eyalet yönetimlerine eğitim ve araştırma konularında tavsiyelerde bulunan Bilim Konseyi, üniversitelerde İslam eğitimi verilmesini önerdi.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, yaptığı açıklamada, "Bilim Konseyinin önerisi Almanya'da yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslüman için doğru bir sinyal" dedi.

İmamların Almanya'daki yüksek okul ve üniversitelerde eğitilmesiyle toplumda ve Alman Anayasası'nda yer alan değerleri iyi bilmelerinin sağlanacağını ifade eden Böhmer, başarılı bir uyum için bunun gerekli olduğunu söyledi.

Almanya Eğitim Bakanı Annette Schavan da yaptığı açıklamada, Bilim Konseyinin önerisini modern bir uyum politikasının parçası olarak nitelendirerek, din adamlarının ve imamların devlet okullarında eğitilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Schavan, üniversitelerde kurulması tavsiye edilen İslam kültür merkezlerinin kuruluşuna devlet olarak katkı da sağlayabileceklerini, daha şimdiden buna ilgi duyan üniversitelerin bulunduğunu belirtti.

Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu kiliseler ve din toplulukları sorumlusu Maria Flachsbarth ise bu konuda yazılı bir açıklama yaparak, bu tavsiyeyi özellikle desteklediğini belirterek, bu sayede hem üniversitelerin İslam dersi konusundaki açığının kapatılacağını, hem de imam bekleyen camilere din adamlarının kazandırılacağını ifade etti.

Müslüman din adamlarının eğitilmesinin Müslümanların Almanya'yı kendi vatanları gibi görmesini sağlayacağını savunan Flachsbarth, imamların da ülkeyi iyi bilecekleri için insanların sorunlarıyla da daha rahat bir şekilde ilgilenebileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder