15 Şubat 2010 Pazartesi

Savaşlara Lazer Teknolojisi Geliyor

 Bilimkurgu Filmlerinde Görüpte İnanmadığımız Savaş Teknolojileri Bir Bir Gerçek Oluyor. Robot Zırhlardan Sonra Şimdi de Amerikan Ordusu Lazer Silahlar Üzerinde Çalışıyor.
Savaşlara Lazer Teknolojisi Geliyor

Amerikan ordusunun 80'li yıllarda başlattığı ve teknik imkânsızlıklar yüzünden iptal edilen Yıldız Savaşları (Star Wars) projesi, meyvelerini gecikmeli de olsa vermeye başladı. Günümüzün gelişmiş teknolojisinden faydalanmak isteyen ABD hükümeti geçtiğimiz yıllarda projenin bazı ayaklarını tekrar devreye sokmuştu.

Bunlar içerisinde bilimkurgu filmlerinin değişilmez bir parçası olan lazer silahları da var. Bir süre önce, giyen kişinin gücünü kat be kat artıran biyonik zırhlar geliştiren Ordu şimdi de savaş teknolojisinin tamamen değiştirecek olan lazer silahlarını çatışmaya hazır hale getiriyor. Geçtiğimiz aylarda bu teknoloji ilk prototip testlerinde büyük başarı göstermişti.

Tatbikat için özel olarak hazırlanan uçak

Amerikan hava kuvvetleri, kısa süre önce lazer teknolojisinin yeteneklerini füzeler üzerinde denedi. Modifiye edilmiş, Boeing 747-400 tatbikat sırasında kendine yollanan kısa menzilli füzeleri ilk önce radarında belirledi.

Star Wars gerçek olacak

SHİFTDELETE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder