29 Mart 2010 Pazartesi

NVIDIA'nın süper kartı test edildi

Uzun süredir beklediğimiz an nihayet geldi. NVIDIA, Fermi tabanlı, DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını piyasaya sürdü. İlk modellerden GTX 470'in detaylı incelemesi bu yazıda.

Haddinden fazla uzun süren bekleyiş nihayet sona erdi. NVIDIA en sonunda DirectX 11 destekli ilk modellerini bugün itibariyle tüm dünyada piyasaya çıkarıyor.

Fermi kod adına sahip olan yeni bir grafik işlemci mimarisi ile üretilen ilk kartlar olan GeForce GTX 480 ve GeForce GTX 470, bugünden itibaren yavaş yavaş raflardaki yerini almaya başladı. Firmanın en pahalı ve lüks kartı olan bu ürün teknoloji sitesi ShiftDelete.Net tarafından en ince ayrıntısına kadar test edildi. Ayrıca kart, kendi sınıfdaki rakipleriyle de karşılaştırıldı...

Piyasaya çıkan iki yeni modelden, fiyat/performans oranı ötekisine göre daha iyi olan GeForce GTX 470'in test sonuçlarına ve diğer özelliklerine geçmeden önce, Fermi'nin hikayesini yeniden bir hatırlayalım.

DirectX 11 serüveni

Windows 7'nin piyasaya çıkmasıyla beraber oyun dünyası yeni bir DirectX ile tanıştı. DirectX 11, ışıklandırma ve gölgelendirme efektlerinin yanı sıra Tesselation adı verilen ve kaplamaları daha da detaylandıran bir teknolojiyi beraberinde getirdi.

Her DirectX sürümünde olduğu gibi , bunda da ekran kartı üreticilerinin desteği gecikmedi.

Aslına bakarsanız, ekran kartı üreticisi desek daha doğru olur, çünkü ATI kısa bir süre içinde DX11 destekli kartlarını piyasaya çıkarırken, NVIDIA'dan ses seda çıkmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder